Mona Lisa ascunde o adevărată grădină zoologică
Ron Piccirillo spune că pe fundalul pânzei a identificat un cap de leu, o maimuţă, un bivol „plutind” în aer, împreună cu un crocodil sau un şarpe venind din stânga Mona Lisei.
Artistul amator care a descifrat aceste imagini spune că, în explorarea capodoperei lui Leonardo da Vinci, a urmat o serie de instrucţiuni lăsate de artist, referitoare la modul de descifrare a operei sale. Piccirillo, citat de Daily Mail, este aproape sigur că a reuşit să afle secretele pânzei pictate în 1519.
Toate acetse”apariţii” pot fi descifrate mai uşor dacă pânza este întoarsă la 45 de grade. Cu alte cuvinte, când Mona Lisa ar fi culcată pe partea stângă. Acesta ar fi unghiul optim în care lumina cade pe pânză şi produce efectele care fac vizibile imaginile presupuselor animale.
Piccirillo a mai spus că „misterul” lui Da Vinci are o serie de”indicatori” ce se regăsesc în pictură şi coincid cu ceea ce a scris artistul despre „misterul” femeii pe care a pictat-o. Piccirillo citează şi câteva pasaje din jurnalul artistului, despre care el crede că se referă la Mona Lisa. „Misterul trebuie să fie reprezentat de o mişcare uşor îndrăzneaţă a mâinilor către cer”, scria Da Vinci referitor la mâinile femeii. Cât despre inimă şi ceea ce pare a fi un şarpe ce încearcă să i se strecoare în sân, după cum a descifrat Piccirillo, Da Vinci scrie : „Inima să-i fie otrăvită de un şarpe veninos”.
Da Vinci a început să lucreze la pânză în 1503. Acum este expusă la Luvru, unde „Gioconda”, aşa cum mai este cunoscută Mona Lisa, este „ascunsă” într-un buncăr de beton şi poate fi admirată printr-un geam antiglonţ, gros de 25 de centimetri.