Decizia reflectă aşteptările agenţiei că OMV va dori şi va putea să-şi restabilească indicatorii de credit în linie cu ratingul său pe termen lung „A3” până cel mai târziu în 2022. Această îmbunătăţire va fi sprijinită de o creştere graduală a activităţii diviziei de rafinare după atenuarea restricţiilor de mobilitate, precum şi de continuarea disciplinei în gestionarea priorităţilor de alocare a capitalului, apreciază Moody’s.
Deşi fluxul de numerar generat de OMV a fost afectat de pandemie, nivelul deteriorării a fost mai redus faţă de alte companii de petrol şi gaze din Europa, datorită operaţiunilor semnificative ale companiei din domeniul produselor chimice, care au arătat un grad ridicat de stabilitate. În plus, deşi OMV nu a luat decizii semnificative privind dividendele, Moody’s admite că este una dintre puţinele companii energetice care a raportat flux de numerar pozitiv în 2020, sprijinit de economiile operaţionale şi de reducerea cheltuielilor de capital. De asemenea, compania a luat şi alte măsuri, cum ar fi vânzarea de active, pentru restabilirea structurii capitalului său, consideră agenţia de evaluare financiară, scrie Agerpres.
OMV AG a înregistrat anul trecut venituri de aproximativ 17 miliarde de euro şi avea active de aproximativ 49 miliarde de euro în decembrie 2020, majoritatea operaţiunilor sale fiind în centrul şi sud-estul Europei.
OMV Petrom, controlată de grupul austriac OMV AG, este cea mai mare companie energetică din sud-estul Europei.