Banca a raportat o pierdere pe acţiune de 6 cenţi, însă excluzând costuri excepţionale legate de ajustarea valorii datoriei, Morgan Stanley a avut un profit pe titlu de 71 de cenţi, peste estimările de 44 de cenţi ale analiştilor consultaţi de Bloomberg.
Costurile excepţionale rezultate din reevaluarea datoriei s-au ridicat în primul trimestru la două miliarde de dolari, potrivit Reuters.
Directorul general al Morgan Stanley, James Gorman, încearcă să arate că face progrese către atingerea obiectivului privind o rentabilitate a capitalului propriu de 15%, după ce presiunile exercitate de criza financiară au păstrat indicatorul sub 10% cinci ani la rând. Atingerea acestei ţinte ar putea depinde de o revenire a pieţei, după ce în ultimii doi ani au scăzut veniturile bancare şi din trading la nivelul industriei.
„Condiţiile din piaţă au fost foarte favorabile. Am văzut asta la marile bănci care au raportat deja”, a declarat William Fitzpatrick, analist financiar la Manulife Asset Management din SUA, citat de Bloomberg.
Costul excepţional contabilizat de Morgan Stanley în primul trimestru este cunoscut ca o ajustare a valorii datoriei. Aceasta rezultă din creşterea pe piaţa financiară a valorii datoriei companiei, care devine astfel, teoretic, mai scumpă la o eventuală răscumpărare. Morgan Stanley a avut un câştig excepţional similar de 3,4 miliarde de dolari în trimestrul al treilea al anului trecut, ca urmare a declinului valorii datoriei.