Moştenitorii familiei Bragadiru scot la vânzare, prin intermediul Artmark, celebrul cinematograf Scala, alături de Garajul Ciclop
Arhitectul blocului Scala a fost berlinezul Rudolf Fränkel. Clădirea cu structură din zidărie portantă cu planșee din beton armat a fost dată în folosință în 1936, având destinația de cinematograf, spații comerciale și locuințe.
La inaugurarea din 1936 au participat inclusiv Regina Maria și Regele Mihai, pe atunci Mare Voevod de Alba Iulia. În 1948 cinematograful este naționalizat, iar în 1950 întreg imobilul.
În 2001, se restituie toate apartamentele din bloc moștenitorilor industriașului Dumitru Marinescu Bragadiru, proprietarul terenului la început de secol XX. Bulevardul General Gh. Magheru se numea la 1913 „Ion C. Brătianu”, modificat în 1931 cu „Take Ionescu”, actuala denumire fiind stabilită în 1948. În perioada interbelică, a devenit cea mai modernă arteră din București.
De o parte și de alta au fost înălțate clădiri moderne cu 10 etaje, din beton armat, care au stârnit indignare în opinia publică la momentul ridicării: blocul Carlton, hotelurile Ambassador și Lido, blocul și cinematograful ARO (azi Patria), blocul Scala.
Cinematograful Scala are o suprafață de 952 mp – sala de cinema are 550 mp, iar foyerul și garderoba 255 mp. Cu o capacitate de 860 de locuri și desfășurat pe trei niveluri – parter, balcon, lojă, are structura din beton armat, comună cu cea a blocului de locuințe.
Blocul de locuințe a fost consolidat parțial în regim de urgență în vara anului 1977, după cutremur, moment la care au fost luate măsuri pentru a repara elementele structurale afectate major. Cinematograful Scala se poate vinde individual sau la pachet cu Garajul Ciclop, parte a aceluiași ansamblu arhitectural, scos la vânzare pentru circa 10 milioane de euro.
Suma vehiculată inițial pentru cele două proprietăți era de circa 18 milioane de euro.