MS: Spitalele care derulează programul ATI, obligate să ţină o evidenţă a beneficiarilor
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a susţinut, marţi, împreună cu doctorii Dorel Săndesc şi Şerban Bubenek, reprezentând Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă, o videoconferinţă pe tema demarării programului ATI, la care au participat reprezentanţi ai celor 54 de spitalele şi institute strategice care fac obiectul programului.
„Ministerul Sănătăţii acordă o importanţă specială acţiunilor privitoare la monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de anestezie şi terapie intensivă, vizate de programul ATI, şi mai ales creşterii calităţii actului medical în secţiile respective. Având în vedere rezultatele introducerii programului de infarct miocardic, care a condus la reducerea cu 50 la sută a mortalităţii pentru această afecţiune, Ministerul Sănătăţii consideră că prin programul ATI vor putea fi salvate mai multe vieţi”, a explicat Raed Arafat .
Programul ATI este operaţional din 18 iulie şi este derulat şi monitorizat prin Biroul de Asistenţă Medicală de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, în colaborare cu Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă.
Raed Arafat anunţa, la începutul anului, că suma alocată până la sfârşitul lui 2013 celor 54 de unităţi spitaliceşti, desemnate unităţi strategice, prin programul ATI, este de 160 de milioane de lei, dar ar putea creşte la rectificarea bugetară în funcţie de necesităţi.