‘Întreaga echipă de management a Poştei Române – directorii executivi şi directorii – a anunţat luni, până la finalul programului de activitate, că renunţă benevol, fără echivoc şi fără vreo condiţionalitate, la orice clauze din contractul individual de muncă ce reglementează plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activităţii’, se arată în comunicatul MSI.
Potrivit sursei citate, răspunsul pozitiv al întregii echipe manageriale este în concordanţă cu strategia de dezvoltare şi privatizare a companiei.
‘Apreciez decizia întregii echipe de management. Ea reprezintă clar alinierea la obiectivele strategice ale companiei’, a declarat ministrul Răzvan Cotovelea.
Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, a solicitat, sâmbătă, directorilor Poştei Române să renunţe la salariile compensatorii din contractual individual de muncă.
Aproximativ 4.000 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Poşta Română /FSLPR/ au protestat, duminică, 11 mai, în faţa sediului Guvernului, solicitând, în principal, demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv, Rosita Alexe. Membrii SLPR au continuat saptâmâna trecută protestele prin pichetarea sediilor oficiilor judeţene de poştă din toată ţara, precum şi a sediului CNPR din Capitală.
Cele mai importante revendicări ale SLPR sunt angajarea de personal pe posturile vacante, creşterea salariilor din Poşta Română începând cu data de 1 iunie 2014, cu procentul inflaţiei, acordată în sumă fixă, şi creşterea lunară a veniturilor CNPR, comparativ cu luna anterioară.
Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale în România cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei şi operează printr-o reţea de 5.687 unităţi poştale, cu acoperire naţională, având 27.305 angajaţi. Anual, compania procesează un volum de sute de milioane de trimiteri poştale şi distribuie către 5 milioane de beneficiari drepturile băneşti aferente sistemului public de pensii.