Noua condiţie impune „deţinerea, de către unul sau mai mulţi membri ai grupului de investitori, a unei licenţe de transport de marfă sau a oricărei alte aprobări, în vigoare, emise de către o autoritate competentă în domeniul transporturilor cu cel puţin 3 ani înainte de data depunerii documentelor de participare, care a fost deţinută neîntrerupt şi fără încălcări semnificative în toată această perioadă”, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor (MT).
Anterior nu se specifica dacă respectiva licenţă sau aprobare trebuie deţinută de unul sau mai mulţi membri ai asocierii.
A doua modificare prevede că membrii grupului care îndeplinesc cerinţa anterioară vor trebui să aibă cumulat o cifră de afaceri medie anuală în ultimii trei ani de cel puţin 30 milioane euro.
În varianta iniţială a anunţului se arăta că membrul grupului de investitori care deţine licenţa sau aprobarea trebuie să aibă respectivul rulaj mediu anual în ultimii trei ani.
Termenul de depunere a documentaţiei de participare la etapa de precalificare pentru privatizarea CFR Marfă a fost prelungit până pe 8 mai, de la 22 aprilie, iar termenul final pentru deschiderea ofertelor şi desemnarea câştigătorului este 20 iunie.
Ministerul Transporturilor a scos la vânzare 51% din acţiunile companiei CFR Marfă, licitaţia urmând să pornească de la un preţ de 798,05 milioane lei (180 milioane de euro).
Procedura va avea trei etape – precalificare, negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, respectiv licitaţie cu ofertă în plic.
Privatizarea CFR Marfă este unul din angajamentele asumate de Guvern prin acordul cu FMI. CFR Marfă este cel mai mare operator de transport feroviar din România.