Multinaţionalele se înghesuie să se înregistreze în Marea Britanie datorită regimului fiscal

Cel puţin 20 de companii multinaţionale, majoritatea din Statele Unite, intenţionează să îşi transfere anul viitor sediile regionale sau globale în Marea Britanie, după eforturile guvernului de la Londra de a îmbunătăţi competitivitatea regimului fiscal, relatează Financial Times.
Economica.net - lun, 08 oct. 2012, 13:16
Multinaţionalele se înghesuie să se înregistreze în Marea Britanie datorită regimului fiscal

Potrivit firmei de consultanţă Ernst&Young, Marea Britanie a ajuns să concureze cu succes ţări cu taxe reduse precum Elveţia şi Singapore, în privinţa atragerii companiilor multinaţionale.

Venirea celor 20 de multinaţionale în Marea Britanie ar crea circa 2.000 de locuri de muncă cu remuneraţii ridicate, ar atrage şi ar genera venituri suplimentare de ordinul sutelor de milioane de lire sterline din impozite pe profit, pe forţa de muncă şi consum.

„Vedem că Marea Britanie câştigă mai des decât pierde în atragerea companiilor, ceea ce reprezintă o schimbare”, a declarat John Dixon, director pentru taxe în Marea Britanie la Ernst & Young.

Comentariile sale sunt încurajatoare pentru Trezorerie, care a modificat sistemul fiscal corporatist după ce mai multe multinaţionale şi-au transferat sediile centrale din Marea Britanie, în 2008.

Între companiile care şi-au mutat deja sediile globale în Marea Britanie se află asigurătorii Aon şi Lancashire Holdings şi Delphi Automotive, producător de componente auto.

În august, WPP, cea mai mare companie de publicitate din lume, a anunţat planuri de a reveni în Marea Britanie, din Irlanda.

Statele Unite sunt cea mai mare sursă de companii care analizează să se înregistreze în Marea Britanie, din cauza taxelor, chiar dacă autoritatea fiscală americană, Internal Revenue Service, a înăsprit în iunie reglementările, făcând mai dificil pentru companii să îşi schimbe domiciliul.

Companii din Asia şi Europa, inclusiv unele mari cu sedii regionale în Elveţia, sunt cu ochii pe Marea Britanie, potrivit E&Y.

Dixon s arătat că regimul fiscal britanic a devenit competitiv în raport cu alte ţări, ca rezultat al unul plan de reducere a impozitului pe profit în termen de doi ani, a unei facilităţi fiscale pentru redevenţele din patente şi a unor noi reguli referitoare la profiturile din străinătate.

Te-ar mai putea interesa și
Agenția de publicitate KUBIS îi numește pe Andrei Nica în funcția de Executive Creative Director și pe Bianca Naumovici în funcția de Client Service Director
Agenția de publicitate KUBIS îi numește pe Andrei Nica în funcția de Executive Creative Director și pe Bianca Naumovici ...
Agenția independentă de publicitate KUBIS și-a întărit departamentele de creație, respectiv client service, prin numirea lui Andrei Nica în funcția de Executive Creative Director și a......
Fără „amendă automată” pentru lipsă de rovinietă. Legea a fost promulgată de președintele Iohannis
Fără „amendă automată” pentru lipsă de rovinietă. Legea a fost promulgată de președintele Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea potrivit căreia utilizatorii reţelei de drumuri naţionale au posibilitatea ...
Magazinele Carrefour din Iordania vor fi înlocuite cu un nou brand, Hypermax
Magazinele Carrefour din Iordania vor fi înlocuite cu un nou brand, Hypermax
Firma Majid Al Futtaim (MAF), francizatul Carrefour din Orientul Mijlociu, a anunţat marţi că va înlocui supermarketurile ...
Perspectivele metalului prețios, diferite în funcție de câștigătorul de la Casa Albă. Cum ar putea reacționa aurul la alegerile din SUA?
Perspectivele metalului prețios, diferite în funcție de câștigătorul de la Casa Albă. Cum ar putea reacționa aurul ...
Aurul a avut unul dintre cei mai buni ani din istorie, avansul fiind pus pe seama unor evenimente majore pe plan internațional, ...