Muncitorii străini sunt preferați chiar și în Delta Dunării. „Sunt foarte motivați și dispuși să lucreze ore suplimentare”

08 10. 2024
MALAYSIA-FINANCE-ECONOMY-SASIA-REMITTANCES-FILES
TO GO WITH Finance-economy-SAsia-remittances,FOCUS by Shafiq Alam (FILES) This file photo taken on December 25, 2007 shows Bangladeshi migrant workers waiting in line for food donated by a goodwill charity group for Christmas outside the Bangladeshi High Commission in Kuala Lumpur. The global economic crisis is putting a dent in funds sent to poor South Asian countries by nationals working abroad amid fears their armies of cheap workers will become redundant, say recruitment agents. Millions of families in Bangladesh, Nepal and Sri Lanka rely on remittances from relatives working in construction or as domestic servants in booming southeast Asian and Gulf nations. AFP PHOTO / FILES / TENGKU BAHAR

„Ai un personal pregătit, dispus să muncească și suplimentar, plătit suplimentar, bineînțeles, și cu care ai randament, productivitate a muncii. Știi că ai vorbit ceva, aceea este treaba lui și este rezolvată. Sunt serioși, pentru că și sancțiunea ar fi destul de dură dacă nu-și fac treaba, nu numai că nu-i plătesc, dar îi dau la emigrări să-i trimită înapoi în țara lor. Credeți-mă, sunt plătiți la fel cum sunt românii”, a declarat pentru Termene.ro Daniel Ilașcu, proprietarul unui hotel din localitatea Crișan din județul Tulcea, care este și președintele Asociației Patronatului în Turismul din Delta Dunării.

Acesta recunoaște că a avut situații în care angajații români l-au „sfătuit” să nu mai aducă străini, pentru că „tot mai buni sunt ai noștri”. N-a avut, însă, ce face, pentru că altfel ar fi fost afectat business-ul.

„Păi cum să fie mai buni ai noștri? Au fost perioade în cursul anului în care nu primeam turiști pentru că nu aveam personal destul ca să asigur serviciile. Dacă umpleam tot complexul hotelier nu aveam suficient personal. Decât să văd niște comentarii că nu am asigurat masa sau curățenia în cameră sau orice altceva, mai bine am preferat să nu ocup capacitatea de cazare, adică serviciile pentru care turistul plătește”, a spus Ilușcă pentru Termene.ro .

„Chiar dacă personalul nonUE vine, de cele mai multe ori pe poziții de muncitori calificați / necalificați, avem situații de oameni care au evoluat profesional, au învățat limba română și au obținut poziții de coordonare sau de interfață cu clienții. Acest lucru ne dovedește potențialul lor, atunci când sunt tratați corespunzător”, a spus pentru Termene.ro  Melania Pop, Business Development Manager la International Work Finder.

Citeşte integral articolul pe Termene.ro.