Municipiul Braşov a devenit proprietarul fostului CET. Aici ar urma să fie dezvoltat un parc industrial

04 02. 2022
cet brasov

El a precizat că suma la care s-a realizat tranzacţia este de 13,576 milioane euro plus TVA.

Conform lui Coliban, municipalitatea braşoveană a fost declarată adjudecator în urma negocierii directe în condiţii de supraofertare. În cadrul acestei proceduri, alte două companii – o asociere de firme din Bucureşti şi o companie înregistrată în Marea Britanie, însă cu persoane din Braşov în cadrul acţionariatului, şi-au manifestat, în ultimele două zile, intenţia de a cumpăra societatea.

„Este un prim pas către dezvoltarea economică a Braşovului, către a duce dezvoltarea economică a Braşovului la alt nivel, către a ne poziţiona pe o hartă a marilor investiţii nu doar la nivel local şi la nivel de ţară, ci şi în contextul european al relocării capacităţilor de producţie dinspre Asia spre Europa. Practic, Braşovul devine un jucător în această zonă şi intenţionăm să atragem investitori strategici, să transformăm fosta platformă CET într-o zonă de business”, a afirmat edilul braşovean.

Acesta s-a declarat „optimist” că, odată ce procesul de cumpărare va fi finalizat şi municipalitatea va intra în posesia bunurilor CET, „vor exista şi oferte concrete din partea investitorilor”.

Totodată, primarul Braşovului a subliniat că din valorificarea acestor bunuri prin licitaţie, municipalitatea va câştiga cel puţin 2 milioane de euro.

Printre bunuri se numără, spre exemplu, Turnul CET, de aproape 300 de metri înălţime, care ar putea fi demolat.

„E prematur să vorbim despre o decizie, dar este foarte probabil (să fie demolat-n.r.). Turnul CET-ului nu-şi mai găseşte menirea pentru care a fost proiectat. Depinde şi de discuţiile cu potenţialii investitori”, a mai precizat primarul Allen Coliban.