Murielle Lorilloux, Vodafone: Vrem să ne extindem în locuinţe cu pachete fix-mobil şi video on demand
„Extinderea în locuinţă” se numără printre priorităţile enumerate de Lorilloux, care a preluat conducerea operatorului telecom începând de la 1 septembrie.
Vodafone este numărul doi pe piaţa românească a serviciilor de comunicaţii mobile şi are deja în portofoliu servicii fixe şi pachete convergente fix-mobil pentru companii. Operatorul are aproape 10 milioane de clienţi şi afaceri anuale de aproximativ 800 de milioane de euro.
Priorităţile stabilite de Murielle Lorilloux pentru mandatul la conducerea Vodafone România sunt utilizarea tehnologiilor din zona big data pentru a personaliza ofertele către clienţi, extinderea pe piaţa serviciilor convergente fix-mobil şi folosirea noilor tehnologii digitale pentru a ajuta atât consumatorii persoane fizice, precum şi clienţii din zona corporate să-şi eficientizeze activitatea.
Compania a bugetat pentru anul viitor investiţii de câteva zeci de milioane de euro.
„(O altă prioritate este) extinderea în locuinţă, vrem să devenim mai relevanţi pentru familii. Suntem deja în casele oamenilor prin dispozitivele noastre mobile şi considerăm că trebuie să extindem această prezenţă, cu emfază pe video on demand. Vrem ca fiecare membru al familiei să aibă acces la conţinutul preferat, de pe dispozitivul preferat, fie că vorbim de televizor, smartphone sau tabletă”, a declarat Murielle Lorilloux la prima întâlnire cu presa din poziţia de CEO al Vodafone România.
Compania a lansat în urmă cu un an platforma de video on demand pe mobil 4G TV, unde oferă, printre altele, conţinut de la HBO GO, Netflix şi Disney.
Vodafone va analiza în continuare modele de business prin care va avea loc extinderea către zona serviciilor convergente. Compania nu a decis încă dacă va dezvolta propria reţea fixă sau dacă va intra într-un acord de network sharing cu un operator care deţine deja infrastructură fixă.
În ceea ce priveşte big data ca prioritate, Vodafone vrea să analizeze comportamentul utilizatorilor, cu acordul acestora, pentru a le putea face oferte mai relevante. „Avem aproape 10 milioane de cienţi şi am început prin fragmentarea ofertelor în funcţie de tipul de consumator, spre exemplu oferte pentru tineri şi aşa mai departe. Acum mergem mai departe, spre oferte aproape personalizate”, a explicat CEO-ul Vodafone România.