Într-o scrisoare publicată de jandarmul bursier american, avocaţii săi menţionează că Twitter nu şi-a respectat angajamentele asumate în acord, neoferind toate informaţiile solicitate cu privire la numărul de conturi false şi de spam.
Elon Musk a cerut în mod repetat informaţii începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziţionare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false.
Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi.
Potrivit acordului, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.
Preşedintele Twitter, Bret Taylor, a afirmat vineri că compania va angaja o acţiune în justiţie pentru „a face respectat acordul” de achiziţionare, după ce Elon Musk a anunţat că va pune capăt acestui acord, scrie AFP.
„Consiliul de administraţie al Twitter este hotărât să finalizeze tranzacţia la preţul şi în condiţiile convenite” cu Elon Musk, a spus Bret Taylor într-un tweet, precizând că sunt „încrezători” în şansa lor de a obţine câştig de cauză în faţa instanţei.
La sfârșitul lunii aprilie, Twitter a anunțat că a acceptat oferta de preluare făcuta de Musk. in valoare de 44 de miliarde de dolari. El a oferit atunci 54,20 de dolari pe acțiune.
Din acest motiv, Twitter are motive foarte puternice să încerce să încheie tranzacția până la urmă în termenii agreați inițial, pentru că acțiunile firmei s-au depreciat semnificativ de la anunțul privind oferta de cumpărare. Atunci acțiunile Twitter au închis ziua la valoarea de 51,70 de dolari, iar ieri, la închiderea pieței, valorau 36,81 de dolari, relatează Cnbc.com.
Citește și:
Sursa foto: Flickr