Mustea: Licitaţia pentru consultanţă la proiectul Ro-NET nu poate fi lansată la 15 mai

Licitaţia pentru studiul de fezabilitate al proiectului Ro-NET, de dezvoltare a infrastructurii de internet de bandă largă, finanţat cu fonduri UE de 84 milioane euro, nu poate fi lansată până la data limită de 15 mai, convenită cu CE, a declarat ministrul demis al Comunicaţiilor, Răzvan Mustea.
Economica.net - joi, 03 mai 2012, 15:47
Mustea: Licitaţia pentru consultanţă la proiectul Ro-NET nu poate fi lansată la 15 mai

„Documentaţia este gata, ea trebuie validată. Asta a fost decizia pe care eu am luat-o la momentul respectiv, să fie validată în comitetul tehnico-economic al ministerului, care conţine toţi directorii şi toţi şefii de direcţii din minister. Este o sumă consistentă şi este o problematică care mai mult sau mai puţin vizează cam toate direcţiile din minister”, a spus Mustea, într-o conferinţă de presă în care şi-a prezentat bilanţul la conducerea instituţiei.

După validarea sumelor, documentaţia urma să fie transmisă ANRMAP la începutul săptămânii viitoare, urmând ca proiectul să fie lansat în SEAP cel târziu la 15 mai, aşa cum este prevăzut în calendarul asumat în faţa Comisiei Europene, a precizat oficialul.

„Licitaţia în niciun caz nu putea fi ţinută în data de 15 mai, dar cu toată perioada respectivă ea putea fi realizată într-un termen care să ne permită absorbţia acestor fonduri”, a spus ministrul.

Proiectul a înregistrat deja mari întârzieri şi a suferit de-a lungul timpului mai multe modificări privind forma de proprietate asupra reţelei şi modelul operaţional de business, potrivit sursei citate.

El a afirmat că, în urma unor analize, investiţia estimată pentru studiul de fezabilitate a fost scăzută de la circa patru milioane euro la 1,5 milioane euro.

„Sper ca viitoarea conducere a ministerului (…) să ducă mai departe acest proiect, foarte important pentru România, mai ales pentru industria IT-C”, a mai spus Mustea.

Ro-NET prevede construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Ultimul lot din tronsonul montan, trimis la ANAP. Are pasaje și tuneluri pe 70% din traseu
Autostrada Unirii A8: Ultimul lot din tronsonul montan, trimis la ANAP. Are pasaje și tuneluri pe 70% din traseu
Compania Națională de Investiții Rutiere a transmis, astăzi, spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, documentația pentru proiectarea și execuția lotului 2 B......
S-a vândut „La Fântâna”. Americanii de la Axel Johnson au cumpărat business-ul creat de antreprenorul Cristian Amza de la Oresa
S-a vândut „La Fântâna”. Americanii de la Axel Johnson au cumpărat business-ul creat de antreprenorul Cristian ...
Compania americană Axel Johnson Inc. (AJI) a achiziționat La Fântâna S.R.L, unul din principalii furnizori pe piața ...
CE Oltenia se pregătește să iasă din acordul cu Tinmar pentru constucția noilor capacități în fotovoltaic și pe gaze și își angajează avocați. Burduja: “Am fost mai mult decât înțelegători, ajunge!”
CE Oltenia se pregătește să iasă din acordul cu Tinmar pentru constucția noilor capacități în fotovoltaic și pe ...
În condițiile în care proiectele de parcuri fotovoltaice și de grup nou pe gaze care ar fi urmat să fie construite împreună ...
Europa este aproape de un acord cu Azerbaidjan pentru a continua să primească gaze via Ucraina
Europa este aproape de un acord cu Azerbaidjan pentru a continua să primească gaze via Ucraina
Mai mulţi cumpărători europeni de gaze sunt aproape de semnarea unui acord comercial cu Azerbaidjan, acord care va permite ...