Bucureştenii vor putea intra gratuit, duminică, la evenimentele ce marchează împlinirea a 22 de ani de al reînfiinţarea Muzeului Ţăranului Român. Gazdele propun o expoziţie intitulată „Pe aripile timpului”, ce reuneşte muzică din întreaga lume, şi mai multe concerte ale unor artişti populari din ţară.
Accesul la expoziţie se va face gratuit duminică, între orele 10.00 şi 18.00. La orele 12.00, 14.00 şi 16.00, vizitatorii pot beneficia de vizite cu ghid. După ziua de duminică, expoziţia va fi desfăcută, pentru a fi mutată în Franţa.
Expoziţia „Pe aripile timpului” este prima epoziţie de sunet din România şi a fost vernisată pe 17 septembrie 2011 la Muzeul Ţăranului. Aceasta a fost realizată de Laurent Aubert la Muzeul de Etnografie din Geneva, unde a fost inaugurată în 2009, la 50 de ani de la dispariţia savantului român Constantin Brăiloiu. Expoziţia include muzică tradiţională din toată lumea, muzică românească din vechime până la manele, precum şi hituri internaţionale actuale.
Tot cu ocazia celebrării a 22 de ani de la reînfiinţarea muzeului, în Studioul Horia Bernea, va avea loc, de la ora 18.00, proiecţia filmului „Triptic: Constantin Brăiloiu, Clara Haskil şi Dinu Lipatti”, de Ana Simion. Filmul va fi urmat de un concert de muzici tradiţionale, „Ecouri din România profundă”.
Muzeul Ţăranului Român a fost înfiinţat în anul 1906, în baza unui Decret Regal semnat de Regele Carol I, sub denumirea de Muzeul de Etnografie, de Artă Naţională, Artă Decorativă şi Artă Industrială, potrivit site-ului instituţiei. Instituţia a fost cunoscută şi sub denumirea Muzeul de la Şosea. Pe 15 februarie 1990, ministrul Culturii de atunci, Andrei Pleşu, face un nou act întemeietor, numindu-l pe pictorul Horia Bernea director al nou (re)înfiinţatului Muzeu al Ţăranului Român.