Samsung Galaxy S5. De ce a fost o lansare neinspirată
Samsung Galaxy S5 Spre deosebire de alți ani, când Samsung lansa un telefon inovativ, un fel de trendsetter pentru toate smartphone-urile lansate în acel an, apariția lui Galaxy S5 nu pare a fi cea mai inspirată apariție a coreenilor, din ultimii ani.
Cel puțin nouă nu ni se pare că a venit cu prea functionalități semnificative. Ne așteptam ca măcar de data aceasta telefonul să vină într-o carcasă de aluminiu, ceea ce nu s-a întâmplat. Am fi trecut cu vederea carcasa de plastic dacă Galaxy S5 ar fi venit cu un ecran flexibil asemânător cu cel care este dotat noul LG G Flex.
Ecranul este același cu cel de pe Samsung Galaxy S4, Super AMOLED cu o rezoluție de 1920 x 1080 de pixeli, dar cu o densitate a acestora de 432 ppi (pixels per inch) față de 441 ppi, densitate scăzută din cauza creșterii digonalei de la 5.0 inch cât este la Galaxy S4 la 5.1 inci cât este la Galaxy S5.
Citeste si: MWC 2014. Hands on SONY XPERIA Z2, un nou telefon capabil să filmeze 4K
În ceea ce privește ecranul, având în vedere că am intrat în era 4K, ne așteptam măcar la o rezoluție de 2K a display-ului, mai ales că noul Galaxy S5 vine posibilitatea de a filma la acest standard, funcționalitate împrumutată de la Galaxy Note 3.
Procesorul este același, Snapdragon 801 cu care a fost lansat și SONY XPERIA Z2. Memoria RAM este de doar 2 GB , aceeași ca și Samsung Galaxy S4.
Funcția de rezistență la apă și praf a adus-o SONY încă de anul trecut, când a lansat primul model din gama Z. Rezistența la apă nu a fost îmbunătățită față de concurență terminalul putând sta în apa tot aproximativ 30 de minute la o adâncime de doar un metru.
Camera cu care vine Samsung Galaxy S5 este de 16 megapixeli, o evoluție pentru camerele de pe terminalele coreenilor, dar pe piață există de câteva luni bune SONY XPERIA Z1, un telefon din clasa sa, cu o cameră de 20.7 megapixeli.
Citeste si: MWC 2014. Hands on LG G2 mini, un telefon care pe noi nu ne-a impresionat
O parte pozitivă a noului terminal este creșterea capacității baterieiei de la 2600 de mAh, cât are Galaxy S4, la 2800 de mAh ceea ce i-ar putea da o autonomie sporită având în vedere că diagonala display-ului nu s-a modifcat semnificativ, iar acesta ar putea fi punctul forte al Galaxy S5. Asta pentru că marea problemă a smartphone-urilor nu ţine tot timpul de funcționalitățile acestora, ci de durata medie de viată a bateriei după un ciclu de încărcare.
Ne plac în general telefoanele Samsung, dar ca și fanii Galaxy, aveam așteptări mult mai mari. Poate după un review amănunțit ne vom schimba părerea despre acest terminal însă la prima vedere doar atât vă putem spune despre Galaxy S5.
Citeste si: Mozilla vrea să lanseze un smartphone de doar 25 de dolari
Serviciile de internet în roaming au fost asigurate de Orange România.