Anexarea, în martie, a peninsulei Crimeea la Rusia şi evenimentele ce au urmat în estul Ucrainei au fost însoţite de campanii lansate pe internet şi de atacuri cibernetice împotriva organizaţiilor considerate pro-occidentale, a afirmat Thomson.
Apreciind că această situaţie reprezintă o ”reală îngrijorare” pentru Alianţă, ambasadorul britanic a precizat că modul de contracarare a acestei ofensive din partea Rusiei va constitui unul dintre subiectele ce vor fi discutate la summitul NATO din septembrie acest an, din Ţara Galilor.
”La summit vor fi luate decizii privind politica pe termen lung a NATO. Câteva din acestea se vor referi la sfera militară, altele la noile tactici’, a subliniat Thomson. NATO, a adăugat el, trebuie să fie în măsură să ‘contracareze informaţiile pe care le răspândeşte Rusia despre Alianţă’ şi summitul din septembrie va fi o bună ocazie ca aliaţii să schimbe opinii în acest sens. ”Alianţa trebuie să aibă grijă de propriul său renume”, a insistat ambasadorul britanic.