NATO: Nu există indicii că resturile de drone rusești găsite în România sunt dovada unui atac intenționat

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat joi că nu are niciun indiciu că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România sunt dovada unui atac intenţionat asupra teritoriului NATO, dar a atenţionat cu privire la acţiuni ''iresponsabile şi potenţial periculoase'', relatează agenţia de presă Reuters, transmite Agerpres.
AGERPRES - joi, 25 iul. 2024, 19:39
NATO: Nu există indicii că resturile de drone rusești găsite în România sunt dovada unui atac intenționat

”Deşi NATO nu are nicio informaţie care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat, aceste acte sunt iresponsabile şi potenţial periculoase”, a declarat un purtător de cuvânt al Alianţei într-un comunicat.

Textul adaugă că în ultimele zile NATO şi-a intensificat măsurile de supraveghere şi monitorizare în regiunea Mării Negre, inclusiv prin patrulare aeriană.

Ministerul Apărării Naţionale român (MApN) a informat joi că resturi de dronă de provenienţă rusească au fost găsite în apropierea localităţii Plauru, după atacurile din noaptea de marţi spre miercuri asupra infrastructurii civile şi portuare din Ucraina, în apropierea graniţei cu România.

Investigaţiile realizate de specialişti din cadrul MApN, SRI şi MAI au început miercuri.

„Până la acest moment, la prima dintre cele trei locaţii identificate ca posibile zone de incidenţă, din proximitatea localităţii Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua şi astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locaţiile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, a afirmat MApN.

Potrivit Reuters, ministerul a adăugat că două avioane militare finlandeze F-18, participante la misiunile de poliţie aeriană ale NATO în România, au fost desfăşurate pentru a monitoriza atacul.

România are o frontieră de 650 de km cu Ucraina şi în ultimul an a raportat de mai multe ori prezenţa unor fragmente de drone ruse pe teritoriul său.

Rusia a atacat infrastructura din sudul regiunii Odesa şi din centrul Ucrainei, a anunţat şeful Forţelor aeriene ucrainene.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a spus că două persoane au fost rănite atunci când resturi de drone au lovit o casă din districtul Izmail.

Potrivit guvernatorului regiunii Jitomir, sistemele de apărare aeriană au lovit majoritatea celor 10 ţinte aeriene în cursul nopţii, însă resturile de drone au avariat 10 case şi un obiectiv de infrastructură.

Şeful administraţiei militare de la Kiev, Serhii Popko, a afirmat că şi capitala Ucrainei a fost vizată de atacuri cu drone din mai multe direcţii. Dronele au fost însă distruse de apărarea antiaeriană ucraineană, fără a cauza pagube materiale.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...