Naval Group și Șantierul Naval Constanța resping cu fermitate campania de fake news la adresa asocierii lor

Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța s-a clasat pe prima poziție la licitația pentru construirea celor patru corvete multifuncționale, care a fost o procedură internațională corectă și transparentă, scrie Naval Group într-un comunicat în care acuză grupuri de interes care ar răspândi ştiri false.
Economica.net - mie, 17 iul. 2019, 09:16
Naval Group și Șantierul Naval Constanța resping cu fermitate campania de fake news la adresa asocierii lor

Asocierea reafirmă angajamentul de a construi corvetele în Șantierul Naval Constanța, cu o implicare consistentă a industriei românești de apărare. Orice alte informații vehiculate reprezintă un fals grosolan din categoria fake news și ne rezervăm dreptul de a întreprinde toate măsurile juridice necesare.

Reiterăm principiile care ne-au ghidat pe parcursul procesului competitiv deschis de Ministerul Apărării Naționale – cea mai performantă tehnologie la cel mai competitiv preț pentru Forțele Navale Române.

Despre Naval Group

Cu acționar majoritar Republica Franceză, Naval Group este lider european în construcția de nave militare. Spre deosebire de competitorii care produc preponderent nave civile, Naval Group produce doar nave militare, toate de ultimă generație: corvete, fregate, portavioane și submarine, inclusiv submarine cu propulsie nucleară. Chiar vineri a fost lansat la apă SUFFREN, submarin cu propulsie nucleară care va dota flota Republicii Franceze.

Despre Șantierul Naval Constanța

Înființat de Anghel Saligny acum peste 125 de ani, Șantierul Naval Constanța a produs peste 400 de nave militare și comerciale, fiind șantierul cu cea mai vastă experiență și cu cele mai multe nave construite. Numai în ultimii 17 ani de la privatizare, șantierul a construit si livrat peste 30 de nave. SNC este auditat internațional în privința capabilității de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari. De asemenea, Șantierul Naval Constanța are o certificare NATO pentru construcția și reparația de nave militare.
Fiind listat la bursă din anul 1997, este lesne de înțeles că acționariatul SNC este cunoscut și toate criteriile legale sunt respectate.
Navalistii SNC au construit Fregata Mărășești la șantierul 2 Mai Mangalia, înființată intial ca secție de producție a Șantierului Naval Constanța.
Relevant este și faptul că Șantierul Naval Constanța, prin transferul de tehnologie realizat de BAE Systems, asigură andocarea, întreținerea și lucrările periodice de modernizare a fregatelor tip 22 Regina Maria și Regele Ferdinand, construite în șantiere britanice, de la livrarea acestora către Forțele Navale Române până în prezent.

Te-ar mai putea interesa și
Enel va investi peste 43 mld. euro până în 2027, 75% din această suma va merge în Europa. Compania se așteaptă la o creştere a profitului până la şapte miliarde de euro în 2027
Enel va investi peste 43 mld. euro până în 2027, 75% din această suma va merge în Europa. Compania se așteaptă la ...
Cea mai mare companie italiană de utilităţi, Enel SpA, a prezentat luni o actualizare a planului său pentru perioada 2024-2026, ce prevede investiţii de aproximativ 43 miliarde de euro, cu......
România va avea, “în 2-3 ani” 2.000 MW instalați în baterii, care vor acoperi jumătate din necesarul țării – Burduja
România va avea, “în 2-3 ani” 2.000 MW instalați în baterii, care vor acoperi jumătate din necesarul țării – Burduja
Ministrul Energiei estimează că “în 2-3 ani” puterea instslată a bateriilor de stocare a energiei electrice va ajunge ...
Sony, în discuții pentru preluarea Kadokawa, compania din spatele jocului Elden Ring
Sony, în discuții pentru preluarea Kadokawa, compania din spatele jocului Elden Ring
Sony este în discuții pentru achiziționarea Kadokawa compania japoneză din spatele jocului „Elden Ring”, au spus ...
Criză Rusia – Banca Centrală avertizează că presiunile inflaţioniste rămân ridicate
Criză Rusia – Banca Centrală avertizează că presiunile inflaţioniste rămân ridicate
Aşteptările inflaţioniste în rândul gospodăriilor din Rusia pentru anul viitor se situat la 13,4% în noiembrie, nemodificate ...