‘Cineva, cred că de la Primăria Municipiului Bucureşti, mai mult ca sigur, doreşte să-şi acopere posibilele infracţiuni în legătură cu construirea Arenei Naţionale încercând să arunce responsabilităţi iluzorii în alte direcţii. Cu toate acestea Arena Naţională există. Instituţiile statului vor verifica în profunzime acest proiect. (…) Îi solicit Primarului General Interimar să spună dacă Primăria Municipiului Bucureşti a solicitat în scris Primăriei Sectorului 2 rectificarea Autorizaţiei de construcţie’, a scris Onţanu pe Facebook.
El a adăugat că materialele folosite la construcţia copertinei sunt omologate în Germania, iar normativele româneşti ar trebui actualizate în acest sens.
‘Dar am auzit pe unii iresponsabili, inclusiv pe actualul primar general interimar, că soluţia ar fi demolarea copertinei pe motiv că materialele din care este făcută nu sunt omologate în România. Bine că în Germania aceste materiale identice sunt omologate şi stadionul din Frankfurt, care este la fel cu cel din Bucureşti, funcţionează bine mersi. Soluţia: actualizarea Normativului P 118/1999 din România, rămas mult în urma evoluţiei materialelor noi, moderne. Altfel nu cereţi ISU să vă elibereze autorizaţia de securitate la incendiu’, a mai scris Neculai Onţanu.
Precizarea a fost făcută în contextul în care, miercuri, Primăria Capitalei a confirmat existenţa a două documente – autorizaţii de construire – emise de Primăria Sectorului 2, cu aceeaşi dată şi acelaşi număr, pentru Arena Naţională, în timp ce administraţia locală a sectorului 2 susţinea că ar fi vorba de o singură autorizaţie, rectificată la solicitarea PMB.
‘Menţionăm că eroarea materială ce a fost cuprinsă în cererea de eliberare a autorizaţiei de construire aparţine PMB care a solicitat Primăriei Sectorului 2 îndreptarea acesteia prin rectificarea autorizaţiei de construire. În acest sens s-a dat curs solicitării PMB, autorizaţia de construire rectificată păstrându-şi acelaşi număr de înregistrare din registrul de evidenţă a autorizaţiilor, modificările aduse în cuprinsul ei fiind conforme cu proiectul, avizat conform legii. În concluzie, nu este vorba despre eliberarea a două autorizaţii. În cazul în care ar fi fost eliberate două autorizaţii acestea ar fi avut numere de înregistrare diferite’, a precizat, miercuri, Primăria Sectorului 2, menţionând că formularele cu erorile sesizate din înscrisurile PMB nu au avut efect juridic, deoarece nu au intrat în circuitul civil.