Negriţoiu, ING: Băncile care majorează comisioanele vor pierde clienţi

Băncile care majorează comisioanele vor pierde clienţi, pentru că aceştia se vor duce acolo unde se sunt mai bine trataţi şi au costuri mai mici, a declarat directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu
Economica.net - mie, 11 apr. 2012, 11:42
Negriţoiu, ING: Băncile care majorează comisioanele vor pierde clienţi

„Piaţa bancară locală este foarte competitivă. Raporatele noastre arată că clienţii se duc acolo unde se simt mai bine, unde sunt mai bine trataţi, unde au costuri mai mici. Multe comisioane vor trebui să scadă pentru că serviciile pe care ca bancă le acorzi clienţilor sunt mai puţine şi te costă mai puţin. Serviciile bancare trebuie să te coste mai puţin în România, în continuare”, a spus Negriţoiu, prezent la lansarea unei platforme educative dedicată serviciilor de internet banking.

El a adăugat că platforma ING Bank va permite clienţilor să compare serviciile furnizate de bancă cu ale altor jucători de pe piaţă şi să decidă în cunoştinţă de cauză.

Denumit www.ebank-ing.ro, noul site explică produsele şi serviciile de internet banking ale ING Bank şi cum funcţionează acestea.

Prin intermediul secţiunii „e-ducativ”, site-ul prezintă un dicţionar de e-banking care include o gamă largă de definiţii pentru termenii din domeniu şi articole pe teme de internet banking.

De asemenea, pltaforma prezintă un istoric care să familiarizeze cititorii cu modul în care au evoluat în timp produsele şi serviciile de internet banking în secţiunea „e-storic” şi, în plus, invită utilizatorii să ofere sugestii sau să lanseze subiecte de discuţie prin intermediul secţiunii „e-xprimă-te”.

„Ştim că produsele bancare pot fi uneori o ecuaţie de neînţeles, a cărei complexitate dă bătăi de cap clienţilor. Este motivul pentru care ING Bank s-a concentrat mereu pe lansarea de produse inovatoare, uşor de înţeles şi de folosit, care să ofere cât mai multă flexibilitate. Dacă recent am lansat versiunea Home’Bank pentru telefoane inteligente şi facilitatea Fast Pay pentru cei deja familiarizaţi cu noile tehnologii, acum lansăm o platforma educativă care detaliază într-un limbaj prietenos produsele, serviciile şi termonologia de internet banking. Site-ul www.ebank-ing.ro se adresează celor care doresc să-şi simplifice viaţa şi să economisească timpul dedicat administrării finanţelor personale”, a declarat director ING Retail Banking, Maria-Cristina Matei.

ING este prima instituţie bancară care a introdus în România, în 1995, servicii de plăţi electronice pentru companii – ING Multicash şi, ulterior, în 2006 a introdus un serviciu de plăţi electronice pentru persoane fizice – ING Home’Bank, prin care clienţii puteau să efectueze operaţiuni bancare fără numerar, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, doar cu ajutorul unui calculator conectat la internet.

Potrivit reprezentanţilor ING Bank, iniţiativa lansării unui site educativ dedicat internet banking reprezintă un pas firesc în continuarea dezvoltării şi creşterii gradului de utilizare a acestui mediu.

Conform studiilor de piaţă, românii utilizează din ce în ce mai mult internetul, dar nu au încă suficiente informaţii pentru a face şi operaţiuni bancare pe internet în aceeaşi măsură.

Astfel, rapoarte Eurostat şi Gfk arată că 47% dintre români utilizează activ internetul pentru a face diferite operaţiuni şi 58% din populaţia bancarizată utilizează internetul.

În acelaşi timp, potrivit ultimului studiu al Asociaţiei Române a Băncilor, la finalul anului 2011, 83% dintre respondenţi nu cunoşteau serviciile de internet banking, iar 90% dintre aceştia nu ştiau ce presupune mobile banking.

Cele două tipuri de servicii se numără printre cel mai puţin cunoscute produse bancare în rândul românilor, în pofida tendinţei de creştere a ratei de utilizare a noilor tehnologii şi a internetului.

Prezentă în România din 1994, ING Bank are 207 unităţi bancare pentru companii şi persoane fizice şi este parte a ING Group (Olanda), instituţie financiară internaţională care oferă servicii bancare, de asigurări şi de management al activelor unui număr de peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
MAE: Nouă cetăţeni români – evacuaţi de pe insula Mayotte cu o aeronavă militară franceză
MAE: Nouă cetăţeni români – evacuaţi de pe insula Mayotte cu o aeronavă militară franceză
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că nouă cetăţeni români care se aflau în insula Mayotte în urma producerii ciclonului Chido au fost evacuaţi la bordul unei aeronave......
RETROSPECTIVĂ 2024 Agricultura României „pârjolită” de secetă în 2024
RETROSPECTIVĂ 2024 Agricultura României „pârjolită” de secetă în 2024
Agricultura românească a fost marcată în 2024 de fenomene climatice extreme: temperaturi record, secetă pedologică ...
Donald Trump se plânge de tarife şi ameninţă că va cere restituirea Canalului Panama
Donald Trump se plânge de tarife şi ameninţă că va cere restituirea Canalului Panama
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, s-a plâns sâmbătă de tarifele "exorbitante" şi de gestionarea Canalului Panama ...
PAM denunţă respingerea de către Israel a majorităţii solicitărilor sale de a livra alimente în nordul Fâşiei Gaza
PAM denunţă respingerea de către Israel a majorităţii solicitărilor sale de a livra alimente în nordul Fâşiei Gaza
Programul Alimentar Mondial (PAM) a denunţat duminică faptul că, din luna octombrie, a cerut Israelului de 101 ori să ...