Nemţii de la iQuest au deschis un centru de dezvoltare software la Craiova

Compania iQuest, specializată în dezvoltarea de soluţii şi servicii personalizate de software, a deschis la Craiova al patrulea centru de dezvoltare software, unde va angaja până la sfârşitul anului 40 de specialişti IT.
Economica.net - joi, 31 ian. 2013, 11:29
Nemţii de la iQuest au deschis un centru de dezvoltare software la Craiova

Celelalte centre iQuest sunt situate în Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu, unde în prezent activează peste 450 de specialişti IT.

„Craiova este un centru universitar important, în care specializările IT joacă un rol strategic. Numărul mare de absolvenţi şi calitatea acestora ne-au determinat să realizăm această investiţie. Pe lângă aceste avantaje majore, se adaugă şi prezenţa unui mediu de business competitiv şi stabil, precum şi existenţa unui aeroport internaţional, care sperăm să fie dezvoltat în continuare, pentru a asigura o bună legătură cu clienţii globali ai companiei”, a declarat directorul general al grupului iQuest, Cornelius Brody, într-un comunicat.

Până la sfârşitul acestui an, compania îşi propune să angajeze pentru biroul din Craiova până la 40 de persoane, atât cu experienţă în domeniul dezvoltării software, cât şi proaspeţi absolvenţi.

Pentru biroul din Craiova, situat în ansamblul de birouri Continental Business Center, iQuest caută candidaţi specializaţi în tehnologiile Java, .NET şi SharePoint, dezvoltatori web şi de aplicaţii mobile, testeri software şi web design-eri, specialişti în baze de date şi business intelligence.

Ca şi restul centrelor de dezvoltare iQuest, biroul din Craiova va furniza servicii şi soluţii software pentru industriile servicii financiare, telecomunicaţii, logistică şi media.

În prezent, aproximativ 90% dintre afacerile companiei sunt realizate cu clienţi din Europa de Vest, cu precădere în Germania, Elveţia, Marea Britanie şi Ţările Scandinave.

Grupul iQuest este o companie independentă de dezvoltare de soluţii şi servicii software.

Înfiinţată în anul 1998, cu sediul central în Germania, în prezent iQuest numără peste 450 de angajaţi în 8 sedii din Europa şi Statele Unite, echipele de dezvoltare fiind localizate în Germania şi România.

Te-ar mai putea interesa și
Economia globală a atins un minim în prima jumătate a anului 2024 – raport Allianz Trade
Economia globală a atins un minim în prima jumătate a anului 2024 – raport Allianz Trade
Economia globală a atins un minim în prima jumătate a anului 2024, perspectivele pentru finalul acestui an şi pentru 2025 indicând o revenire modestă, conform unui raport realizat de analiştii......
Tesla și-a anunțat prezența la Paris Motor Show 2024. Va prezenta inclusiv Cybertruck deși nu îl poate comercializa în Europa
Tesla și-a anunțat prezența la Paris Motor Show 2024. Va prezenta inclusiv Cybertruck deși nu îl poate comercializa ...
La șase ani de la ultima sa apariție la Mondial de l`Auto din Paris, Tesla va reveni la evenimentul care se desfășoară ...
Boloş: Sunt momente care ne-au făcut mai conştienţi de importanţa acordului semnat astăzi cu reprezentanţii Băncii Mondiale
Boloş: Sunt momente care ne-au făcut mai conştienţi de importanţa acordului semnat astăzi cu reprezentanţii Băncii ...
Vulnerabilitatea în faţa dezastrelor naturale ne-a făcut mai conştienţi de importanţa acordului semnat miercuri cu ...
Suntem pregătiţi pentru iarnă. Ministrul Energiei anunţă că depozitele de gaze sunt „supra-pline”, la 101%
Suntem pregătiţi pentru iarnă. Ministrul Energiei anunţă că depozitele de gaze sunt „supra-pline”, la 101%
România este pregătită pentru sezonul rece mai bine decât anul trecut în ceea ce priveşte sistemul energetic, astfel ...