NEPI a atras de la acţionari 130 milioane euro, dublu faţă de cât viza iniţial

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a atras în urma unei oferte de majorare de capital derulată luni 130 de milioane de euro, de două ori mai mult decât suma vizată iniţial, de aproximativ 65 de milioane de euro, o parte a fondurilor urmând să fie folosită pentru a refinanţa achiziţia Auchan Titan Shopping Centre din Bucureşti, anunţată la finele lunii august, potrivit Mediafax.
Economica.net - lun, 05 oct. 2015, 17:38
NEPI a atras de la acţionari 130 milioane euro, dublu faţă de cât viza iniţial

„Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru 2 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 130 milioane euro), oferta fiind suprasubscrisă. Noile acţiuni NEPI emise investitorilor din registrul de acţiuni din Africa de Sud – JSE vor avea preţul de 135 ranzi sud-africani pe acţiune, reprezentând un discount de 1% faţă de preţurile medii ponderate din ultimele 30 zile, respectiv un discount de 4,5% luând în calcul preţurile de închidere anterioare, din dată de 2 octombrie”, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Mediafax.

Fondul a anunţat luni dimineaţă o majorare de capital pentru atragerea sumei de 1 miliard de ranzi sud-africani (aproximativ 65 milioane de euro), pe bursa de la Johannesburg (Africa de Sud). Compania este listată secundar la bursa de la Bucureşti.

„Încasările aferente vendor consideration placing-ului se vor folosi pentru a refinanţa achiziţia anunţată recent de către companie, respectiv Auchan Titan Shopping Centre în Bucureşti”, a informat NEPI.

Compania a notat luni dimineaţă că îşi rezervă dreptul de a creşte majorarea de capital propusă, în funcţie de cerere, dar şi de a o închide oricând după deschidere.

NEPI a cumpărat în august Centrul Comercial Auchan Titan de la nemţii de la Aberdeen Asset Management pentru 86 milioane euro, care include şi preluarea unor datorii.

Proiectul comercial aflat în cartierul bucureştean Titan are o suprafaţă de aproape 44.730 de metri pătraţi şi are ca ancoră magazinul Auchan Titan, considerat a fi cel mai bun al reţelei franceze de pe piaţa locală. Proiectul a fost dezvoltat în 2 etape.

Prima faza a fost deschisă în 2007 şi a inclus un hypermarket Auchan şi o galerie comercială. Proprietatea a fost extinsă şi reconfigurată în anul 2009 prin suplimentarea ofertei centrului cu noi magazine de îmbrăcăminte și zona de divertisment.

Centrul comercial are şi un cinematograf cu şapte ecrane.

Preţul a fost plătit în numerar din resursele proprii NEPI.

Firma Degi Titan, pe care este înregistrat proiectul comercial dinTitan, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 43,7 milioane de lei, similară cu cea din 2013, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,3 milioane de lei, aproape la jumătate faţă de 2013, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...