Potrivit lui Alex Morar, CEO-ul companiei, decizia de achiziţie a proiectului Festival Sibiu, a fost luată pentru a se evita războiul cu un concurent zonal într-un oraş de circa 170.000 de locuitori şi o catchment area de 286.000 de persoane, care nu prea ar mai putea suporta un al treilea mall.
NEPI Rockcastle a plătit 21 de milioane de euro companiei Primavera Development, care deţinea proiectul.
Festival Sibiu va avea, la finalizare, 42.200 mp şi primul hipermarket Kaufland într-un mall. Compania deţine, de asemenea, şi Sibiu Shopping City, de 83.100 mp, primul mall cu două hipermarket-uri din ţară, Auchan şi Carrefour.
Shopping City Sibiu va găzdui, la finalul modernizării, aproximativ 180 de branduri, 60% dintre ele fiind locații ancoră atât din segmentul fashion, cât și din ariile de electrocasnice, home&deco și articole sportive.
Lucrările de modernizare vor avea loc în etape și zone diferite, pentru ca centrul comercial să rămână deschis permanent vizitatorilor, prima fază vizând localurile și cafenelele din zona de food court, precum și câteva magazine din același areal.
NEPI Rockcastle deţine 736.000 mp de spaţii de retail în 24 de malluri, cu o valoare de 1,7 miliarde de euro. Compania încasează chirii de 125 de milioane de euro anual de pe urma proprietăţilor de retail şi e relativ aproape de vânzarea celor patru clădiri de birouri pe care le deţine în România, evaluate la circa 380 milioane de euro, care au adus anul trecut 29,4 milioane de euro din chirii.
Cel mai mare proprietar de active din imobiliarele româneşti, NEPI Rockcastle are active de retail care reprezintă 36% dintr-un portofoliu reprezentat în proporţie de 93% de retail şi 7% din birouri.
Potrivit ultimului raport de piaţă a companiei, încasările nete din chirii s-au cifrat la 346 milioane de euro, în creştere cu 4,9% faţă de 2017.
Cei mai mari chiriaşi ai mallurilor controlate de NEPI Rockcastle sunt Auchan, care ocupă 3,6% din suprafaţă, retailerul polonez LLP, care ocupă 3,5%, Inditex cu 3,2% şi Carrefour cu 2,9%.