NEPI şi Volksbank AG, date în judecată de britanicii care deţin Sibiu Shopping City

Cel mai activ investitor imobiliar de pe piaţa românească şi Volksbank AG sunt date în judecată de un competitor pentru utilizarea ilegală şi publicarea unor informaţii confidenţiale şi pentru concurenţă neloială. 
Andrada Ghira - mie, 10 iul. 2013, 08:54
NEPI şi Volksbank AG, date în judecată de britanicii care deţin Sibiu Shopping City

Spre sfârşitul lunii mai, fondul de investiţii sud-african NEPI anunţa pe Brusa de la Bucureşti mai multe investiţii, printre care şi achiziţionarea drepturilor ce decurg din contractele de finanţare, pentru o parte dintr-un împrumut neachitat al unui proprietare de centru comercial din Sibiu („achiziţionarea datoriei din Sibiu”, cum a fost specificat în comunicatul NEPI).

Singurul centru comecial de importanţă din Sibiu este cel deţinut fondul britanic Argo Real Estate Opportunities Fund Limited (AREOF).

Acum, AREOF a anunţat pe Bursa de la Londra că a început procedurile legale în România împotrvia NEPI şi Volksbank. „NEPI este competitorul AREOF în România. Volksbank AG este creditorul AREOF pentru proiectul Sibiu Shopping City (SSC). Acţiunea legală a AREOF se referă la utilizarea ilegală şi răspândirea informaţiilor confindenţiale cu privire la Sibiu Shopping City, declaraţii publice dăunătoare care au fost făcute la adresa SSC şi concurenţa neloială pe care AREOF din care a avut neplăceri în ceea ce priveşte SSC”, se arată în anunţul fondului remis Bursei de la Londra.

Britanicii mai menţionează faptul că managerul de investiţii al companiei are experienţă semnificativă în tratarea unor situaţii legale de acest gen şi va lua toate acţiunile necesare pentru a proteja activele companiei.

Ce voia NEPI să facă la Sibiu 

NEPI mai anunţat că achiziţionarea datoriei din Sibiu este condiţionată de redactarea documentelor de tranzacţie, rezultatele procesului de due diligence şi alte aprobări. În plus, planurile NEPI, după finalizarea acestei tranzacţii erau de a începe negocierile cu ceilalţi finanţatori bancari şi cu proprietarii, astfel încât să recapitalizeze şi restructureze societăţile care deţin proprietatea, astfel încât nivelul datoriei să fie redus la un nivel sustenabil şi să existe resursele disponibile pentru a renova şi reconfigura centrul.

CITEŞTE ŞI Cele patru centre comerciale ale Argo Real Estate în România evaluate în scădere, la 330 mil. euro

Te-ar mai putea interesa și
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat luni la 5,81% pe an, de la 5,75% pe an în şedinţa precedentă,......
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...