Descoperirea de carne de cal în produse etichetate drept carne de vită a afectat Europa anul acesta, declanşând retrageri de produse de pe piaţă, critici din partea consumatorilor şi investigaţii guvernamentale în lanţul complex de procesare a alimentelor.
‘Închiderea fabricii este consecinţa directă a crizei cărnii de cal. În supermarketuri nu se mai vând semipreparate, este ceea ce s-ar putea numi o pagubă colaterală’, a declarat un purtător de cuvânt al Nestle Franţa.
Acesta a adăugat că vânzările de semipreparate au scăzut cu un sfert faţă de anul trecut, după un declin de 40% imediat după declanşarea scandalului.
Din acest motiv, Beauvais, care fabrică produse sub brandul Maggi, nu mai este viabilă din punct de vedere economic. Închiderea fabricii va duce la concedierea a 165 de angajaţi, dar aceştia vor primi plăţi compensatorii sau vor fi transferaţi la fabrica de îngheţată din acelaşi loc, care se va extinde, a declarat directorul Beauvais, Patrice Raut.
Acesta a adăugat că fabrica de produse congelate din apropierea Parisului a înregistrat pierderi în ultimii doi ani.
Franţa este a doua mare piaţă globală a Nestle, după Statele Unite. Grupul elveţian are 30 de fabrici în Franţa, unde lucrează 16.000 de angajaţi.
În România, Nestle deţine fabrica de la Timişoara, deschisă în anul 1995, unde se produc napolitanele Joe şi produse Nescafe