Nicolae Ciucă a fost desemnat în unanimitate candidat la Preşedinţia României de către Consiliul Naţional al PNL

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, candidatura lui Nicolae Ciucă la Preşedinţia României. Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a anunţat ca decizia a fost luată în unanimitate.
AGERPRES - Dum, 15 sept. 2024, 14:36
Nicolae Ciucă a fost desemnat în unanimitate candidat la Preşedinţia României de către Consiliul Naţional al PNL

„De astăzi înainte, toată suflarea liberală, cu susţinere puternică, prin mobilizare exemplară, disciplină şi unitate în jurul candidatului, domnul Nicolae Ciucă. Avem un singur obiectiv: victoria în alegeri, victoria Partidului Naţional Liberal. Pentru România, cu Nicolae Ciucă, viitorul preşedinte al României”, a spus Bode.

Nicolae Ciucă a afirmat că este onorat pentru încredere, scrie Agerpres.

„Vă mulţumesc foarte mult, sunt onorat pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o astăzi. Şi sunt convins că acest vot de încredere reprezintă un angajament al dumneavoastră, alături de mine, să ducem mai departe tradiţia şi blazonul Partidului Naţional Liberal”, a fost prima reacţie a lui Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, duminică, la Consiliul Naţional al formaţiunii, că liberalii doresc să facă o coaliţie cu partidele de dreapta, menţionând că PNL poate şi trebuie să câştige Preşedinţia României.

„Din 1990 încoace, două lucruri au vrut mereu romanii: prosperitate şi libertate. Unii au promis prosperitate fără prea multă libertate. Unii au vorbit cu patos despre libertate, dar fără să fie în stare să genereze prosperitate. PNL, prin tradiţia lui, a înţeles că nu pot exista una fără cealaltă, că drumul spre prosperitate e libertate şi că libertatea adevărată depinde de prosperitate, nu poţi să fii prosper dacă nu eşti liber şi nu poţi să fii liber dacă nu eşti prosper”, a susţinut Ciucă.

El a menţionat că PNL este „singurul partid politic nemăcinat de populism, de egoism sau de făţărnicie, de minciuni”.

„De asemenea, nu suntem pătaţi de minciuni sau propagandă deşănţată, suntem puternici oricât de jos ne-ar vrea unii sau alţii să fim şi e momentul să arătăm tuturor această forţă a Partidului Naţional Liberal, viziunea, loialitatea noastră faţă de ţară şi faţă de oameni, dorinţa noastră de a munci pentru o Românie care se dezvoltă în Europa şi în lume”, a adăugat Ciucă.

PNL doreşte, potrivit acestuia, o coaliţie a partidelor de dreapta.

„Cei care ne privesc astăzi cu neîncredere îmi transmit principalul lor principalul motiv e colaborarea cu PSD. Noi nu ne-am îndoit că vom pierde puncte electorale prin această alianţă. Am fi vrut cu aliatul natural de dreapta, dar imaturitatea sa politică a făcut imposibilă această alianţă. (…) O spun clar: ne dorim să facem o coaliţie cu partidele de dreapta şi opţiunea pe care majoritatea românilor o exprimă la urne, doar că vrem un partener previzibil pe care ne putem baza, matur şi responsabil. Guvernarea ţării, în actualul context intern şi internaţional, nu este o joacă de copii. Îi aşteptăm să se maturizeze, să înţeleagă lecţia pe care românii le-au dat-o la ultimele alegeri şi îi asigur că au în Partidul Naţional Liberal un partener de proiect naţional pe termen lung”, a mai spus Nicolae Ciucă.

El a arătat că Partidul Naţional Liberal este „cel mai puternic partid al dreptei, partidul care are mii şi mii de activişti, membri, resurse, putere şi capacitatea de a câştiga această bătălie”.

„Partidul Naţional Liberal poate şi trebuie să câştige Preşedinţia României pentru că securitatea, programele noastre de dezvoltare, proiectele noastre de ţară şi parcursul nostru proeuropean să nu fie deturnate. România are nevoie de un preşedinte cu fibră şi valori liberale, în acest context geopolitic extrem de complicat, are nevoie de un preşedinte loial oamenilor şi intereselor ţării, un preşedinte care pune accent pe dezvoltare, pe investiţii, pe educaţie şi sănătate, care vorbeşte nu doar cu românii aflaţi în ţară, dar şi cu cei din diaspora”, a adăugat Ciucă.

Te-ar mai putea interesa și
SentinelOne va asigura protecția PC-urilor Lenovo cu soluții AI integrate, în urma unui contract semnat între cele două companii
SentinelOne va asigura protecția PC-urilor Lenovo cu soluții AI integrate, în urma unui contract semnat între cele două ...
SentinelOne și Lenovo au încheiat o colaborare pe mai mulți ani, care prevede integrarea, la nivel de terminale, de soluții de securitate bazate pe inteligența artificială pe milioane de......
Important pentru toți șoferii. Prețuri RCA plafonate până în 2025. Care este referința în funcție de mașină și șofer
Important pentru toți șoferii. Prețuri RCA plafonate până în 2025. Care este referința în funcție de mașină și șofer
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să recomande Guvernului să prelungească HG prin care au fost plafonate ...
Guvernul de la Kiev anunță că economia Ucrainei a crescut cu 3,9% în primele opt luni din 2024
Guvernul de la Kiev anunță că economia Ucrainei a crescut cu 3,9% în primele opt luni din 2024
PIB-ul Ucrainei a crescut în ritm anual cu 3,9% în primele opt luni din 2024, a anunţat miercuri ministrul Economiei, ...
Ţările de Jos cer Comisiei Europene o derogare de la regulile UE privind acordarea dreptului de azil pentru migranți
Ţările de Jos cer Comisiei Europene o derogare de la regulile UE privind acordarea dreptului de azil pentru migranți
Ţările de Jos au cerut o derogare (opt-out) de la aplicarea regulilor UE privind azilul pentru migranţi, după ce noul ...