Nicolae Surdu şi-a încheiat mandatul de director general al Băncii Carpatica

Nicolae Surdu şi-a încheiat mandatul de trei ani de director general al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), iar interimatul va fi asigurat de Ion Dobrică, director executiv al diviziei Controlling şi Trezorerie.
Economica.net - vin, 12 oct. 2012, 14:47
Nicolae Surdu şi-a încheiat mandatul de director general al Băncii Carpatica

„Consiliul de Supraveghere al Băncii Comerciale Carpatica, întrunit în data de 11 octombrie 2012, a hotărât preluarea atribuţiilor de conducere ale directorului general – preşedinte al Directoratului de către Ion Dobrică, director executiv al Diviziei Controlling şi Trezorerie, începând cu data de 12 octombrie 2012, ca urmare a încheierii contractului de mandat al lui Nicolae Surdu”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Carpatica Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Surdu şi-a început mandatul în octombrie 2009.

În perioada în care Surdu s-a aflat la conducere, Banca Comercială Carpatica şi-a consolidat poziţia, crescându-şi cota de piaţă până la 1,4%.

„Banca Comercială Carpatica a reuşit deja să demonstreze durabilitatea şi siguranţa unui business românesc şi sunt convins că, prin obiectivele propuse, prin implicare, devotament şi responsabilitate îşi va continua trendul ascendent pe care se află în prezent”, a declarat Surdu, într-un comunicat.

Ion Dobrică are 59 de ani şi o experienţă de peste 35 de ani în domeniul economic şi bancar, dintre care peste 13 în cadrul Băncii Comerciale Carpatica. El coordonează activitatea diviziei Controlling şi Trezorerie a Carpatica, totodată este director executiv şi membru al Directoratului.

Carpatica a înregistrat în primul semestru un profit net de 9,2 milioane lei, faţă de o pierdere de 7,2 milioane lei în perioada similară a anului trecut. În acelaşi timp, profitul operaţional a crescut de două ori şi jumătate, la 28,1 milioane lei.

Activele totale ale băncii au crescut cu 35,4%, de la 3,87 miliarde lei la 5,242 miliarde lei.

Banca are un capital social de 314,6 milioane lei, divizat în 3,146 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Carpatica este controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, care deţine indirect aproape 46% din acţiuni. În nume propriu el controlează 41,29%, iar prin Atlassib mai are 4,55%. Carabulea a fost condamnat în aprilie la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită, iar la începutul lunii octombrie a fost eliberat condiţionat.

Unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tănase, are 11,22% din acţiuni. Totodată, fiul unui fost partener de afaceri al lui Carabulea, Alin Albu, deţine un pachet de sub 5% din acţiuni. În acţionariat se află, printre alţii, persoanele fizice Antonio Gian Olivo – 4,79% şi Lucio Olivo – 5,77%.

Acţiunile băncii au închis şedinţa bursieră de vineri în creştere cu 0,82%, la 0,0367 lei. La acest preţ, capitalizarea bursieră a Carpatica este de 115,4 milioane lei (25,7 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Estul Statelor Unite, lovit de o furtună de zăpadă
Estul Statelor Unite, lovit de o furtună de zăpadă
O periculoasă furtună de iarnă a lovit duminică Statele Unite, unde milioane de locuitori din jumătatea estică a ţării sunt ameninţaţi de viscol, iar în unele localităţi sunt aşteptate,......
Vânzările de vehicule electrice au crescut luna trecută în Marea Britanie la cea mai mare pondere din ultimii doi ani
Vânzările de vehicule electrice au crescut luna trecută în Marea Britanie la cea mai mare pondere din ultimii doi ani
Aproape una din trei maşini înmatriculate luna trecută în Marea Britanie a fost complet electrică, producătorii auto ...
Cinci români, în calificări la turneul de tenis Australian Open
Cinci români, în calificări la turneul de tenis Australian Open
Cinci jucători români de tenis, patru la feminin şi unul la masculin, vor evolua în calificările la simplu pentru tablourile ...
Republica Moldova și-a dublat capacitatea instalată în fotovoltaic, într-un an. Prosumatorii sunt și aici foarte activi
Republica Moldova și-a dublat capacitatea instalată în fotovoltaic, într-un an. Prosumatorii sunt și aici foarte activi
Moldova și-a extins capacitatea fotovoltaică la 344 MW la 30 septembrie 2024, în creștere de la 185 MW în 2023, potrivit ...