„Evident, restaurantele sunt închise, facem și livrare de mâncare, iar terasele sunt prea mici ca să justifice deschiderea. Nu aș face decât să-mi amplific pierderile în această perioadă. Ar trebui să readuc toți angajații, să dau drumul bucătăriei pentru doar câteva mese. Prefer să rămânem închiși”, spune Nicolai Tand, un maramureșean care a prins gustul bucătăriei în Franța, după ce a colindat mai multe țări occidentale în căutarea norocului. „Prețul oferit pe La Cantine de Nicolai e unul de criză. Sunt conștient și eu că nu suntem într-o perioadă bună pentru aceste afaceri, dar încă mă gândesc dacă vând sau păstrez restaurantul. Nu sunt sigur, încă”, explică acesta.
Citeşte şi: Cât costă mâncarea la poarta fermei acum
Dar, optimismul lui Tand e greu de distrus. Deși se gândește la vânzarea restaurantului La Cantine de Nicolai, acesta spune că nu va abandona această piață. Mai rămâne Nicolai, restaurant deschis în 2017, iar antreprenorului nu ar ezita să deschidă alte restaurante, odată ce situația din domeniu se va rezolva.
„Potențialii investitori sunt un italian, un român, care a mai avut restaurant și un alt român care ar putea intra în acționariat, variantă pe care o prefer”, arată Tand.
Deși La Cantine de Nicolai este businessul inițial, pe lângă restaurante, Nicolai Tand are o afacere cu produse de panificatie, L’Universe de Nicolai.
Citeşte şi: Ce s-a întâmplat cu banii viitorilor pensionari în criza COVID-19
Dar, momentan, rămâne circumspect.
„După cum spuneam, nu se justifică financiar să deschid acum. Avem livrare online care merge la restaurantul Nicolai, ne limităm pierderile și probabil, la toamnă se vor mai schimba lucrurile în bine. Va crește clientela, vom putea să ne descurcam altfel cu veniturile. Atunci va fi, poate, momentul redeschiderii”, conchide Nicolai Tand.