„Am moştenit un contract de delegare provizoriu pentru serviciul de transport public, atât în relaţia cu STB, cât şi în relaţia cu ceilalţi operatori din zona regională. A fost nevoie de zeci de ore de discuţii; au fost coordonate de viceprimarul Bujduveanu. În urma acestor discuţii avem azi un contract de delegare pe zece ani serios, corect, care a mulţumit toate părţile care au luat parte la aceste discuţii. Faptul că avem acest contract de delegare pe termen lung era o condiţie pentru ca să putem accesa bani europeni şi pe tramvaie şi pe autobuzele electrice. Faptul că avem acest contract de delegare permite ADI să îşi exercite controlul pe STB. Au început să fie aplicate amenzi de 100 de lei pentru şoferii care pleacă mai devreme sau mai târziu de la cap de linie faţă de orarul care este obligatoriu pentru ei”, a arătat primarul, în cadrul unei conferinţe de presă dedicate bilanţului a zece luni de mandat.
Nicuşor Dan a reamintit că a fost semnat contractul pentru achiziţia a 100 de tramvaie, finanţat cu 180 de milioane de euro, bani europeni, şi a precizat că primul tramvai urmează să intre în circulaţie în primăvara anului viitor, scrie Agerpres.
„Fosta administraţie a avut două licitaţii eşuate pe achiziţia de autobuze electrice, din bani europeni. Am refăcut în şedinţele anterioare CGMB indicatorii, i-am aprobat, vom lansa licitaţia şi vom avea, până în 2023, 100 de autobuze electrice”, a spus el.
Edilul general a mai precizat că actuala administraţie a moştenit o licitaţie pentru tramvaie de 18 metri, „prea mici şi prea scumpe” pentru Bucureşti, exprimându-şi speranţa că Municipalitatea nu va fi obligată de instanţă să le achiziţioneze.
„Sunt complicaţii juridice aici. Sper să nu fim obligaţi de instanţă să le achiziţionăm, pentru că sunt şi prea mici şi prea scumpe pentru ce-i trebuie Bucureştiului”, a apreciat Nicuşor Dan.