El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă ia în calcul să dea Primăriei Sectorului 6 unul dintre cele trei tronsoane rămase de construit, în condiţiile în care primarul Ciprian Ciucu a solicitat tronsonul III.
„Azi dacă vine, i-l dăm. De tronsonul III vorbesc. Deci, există patru tronsoane. Tronsonul II e gata. Demolările pe tronsoanele I, III şi IV sunt gata. Pe tronsonul I, care este cel mai simplu, între stadion şi Strada Braşov, a început lucrările Trustul de Clădiri Metropolitane – cam un an şi jumătate, o să fie gata. Pentru celelalte două, oricând. O să le scoatem în achiziţie. Asta presupune încă 6 luni până se termină procedurile de achiziţie. Dacă domnul Ciucu vrea să câştigăm timp, poate să ia unul din aceste două tronsoane. El are marele avantaj că a moştenit de la fosta administraţie acordul-cadru pentru reabilitare drumuri. Deci, sunt nişte firme care au contract cu Primăria sectorului şi cărora le pot fi atribuite, cu formalităţi minime, de o săptămână, lucrări. Spre deosebire de noi, care nu avem acorduri-cadru, iar noi trebuie să facem achiziţie publică pentru orice tronson de drum pe care îl facem. Deci III şi IV, oricând”, a precizat Nicuşor Dan.
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, îşi exprima în luna noiembrie nemulţumirea privind ritmul lucrărilor în Prelungirea Ghencea, menţionând că i-a propus edilului general al Capitalei împărţirea în patru tronsoane, deoarece proiectul este „mult prea mare” pentru Trustul Metropolitan de Construcţii.
„I-am propus primarului general ca Primăria Sectorului 6 ar putea să preia un tronson, tronsonul I în special, cel care face legătura de la Bulevardul Braşov şi până la capătul tramvaiului 41. Nu am primit un răspuns până în acest moment. (…) Un tronson e aproape gata, mă refer la tronsonul II, dar mai sunt încă două tronsoane de acolo”, preciza Ciucu.
Pe 1 noiembrie, Nicuşor Dan anunţa că pentru tronsoanele III şi IV ale lucrărilor de supralărgire a Străzii Prelungirea Ghencea va fi necesar un supliment de proiectare, din cauza faptului că proiectul iniţial a fost „extrem de deficitar”.