Nicuşor Dan: Propunerea noului Plan Urbanistic General, finalizată la sfârşitul anului sau la început de 2025

Propunerea unui nou Plan Urbanistic General (PUG) va fi finalizată la sfârşitul anului sau la începutul lui 2025, după care va urma avizarea sa de aproximativ 40 de instituţii şi, ulterior, votul în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
AGERPRES - mie, 02 oct. 2024, 13:47
Nicuşor Dan: Propunerea noului Plan Urbanistic General, finalizată la sfârşitul anului sau la început de 2025

„În momentul de faţă, toate studiile care au fost – vreo 20 – au fost recepţionate de Primărie. Acum suntem la faza în care discutăm pe studiul sinteză, care spune care sunt problemele şi care trebuie să fie soluţiile pentru a desena cu adevărat Planul Urbanistic General. Universitatea şi cu colaboratorii au elaborat acest studiu sinteză în urmă cu vreo lună şi jumătate (…). Probabil, într-o lună jumătate – două o să avem acest studiu şi ne apucăm de plan, deci, probabil că sfârşitul acestui an, începutul anului viitor, o să avem propunerea de plan, după care urmează avizarea lui de cam 40 de instituţii, inclusiv Agenţia de Mediu, unde este şi o dezbatere cu publicul, şi după aceea votul în Consiliul General”, a răspuns Nicuşor Dan, întrebat de jurnalişti despre situaţia Planului Urbanistic General, cu prilejul participării sale, miercuri, la Summitul capitalelor europene pentru arhitectură, urbanism şi administraţie, organizat de Filiala Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România alături de Municipalitate, scrie Agerpres.

El a menţionat că noul Plan Urbanistic General va aduce mai multe noutăţi, printre care cea că nu vor mai putea fi construite blocuri în mijlocul câmpului, iar ulterior administraţia locală să facă drumul.

„Planul Urbanistic General din anul 2000 a fost un instrument foarte bun pentru anul 2000, însă nu a putut să anticipeze toate lucrurile şi modul în care el va fi interpretat”, a punctat Nicuşor Dan.

Municipalitatea – a arătat el – are trei priorităţi legate de urbanism, dintre care una este reprezentată de dezvoltarea oraşului, pe principii corecte, ştiinţifice.

Nicuşor Dan a mai declarat că în oraşele din România sunt conflicte cu privire la spaţiile verzi şi că este important ca aceste aspecte să fie tranşate pe principii corecte, ştiinţifice.

Nu în ultimul rând, el este de părere că societatea românească abia începe să înţeleagă că a proteja patrimoniul nu constituie doar o obligaţie morală, ci un aspect care ţine de potenţialul economic de dezvoltare a oraşului.

În altă ordine de idei, el a semnalat „ruptura” dintre mediul profesional şi decizional şi a atras atenţia că summitul de miercuri ajută decidenţii să înţeleagă care sunt principiile de dezvoltare a oraşelor.

 

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: Am discutat cu şefii de la E.ON. Au spus că nu au luat o decizie, dacă vând sau nu divizia de furnizare din România
Burduja: Am discutat cu şefii de la E.ON. Au spus că nu au luat o decizie, dacă vând sau nu divizia de furnizare din ...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, miercuri, că a discutat cu conducerea E.ON în legătură cu vânzarea diviziei care se ocupă cu furnizarea de energie şi gaze din România şi......
Allianz-Țiriac vrea să dezvolte puternic segmentul asigurărilor de viață și de sănătate
Allianz-Țiriac vrea să dezvolte puternic segmentul asigurărilor de viață și de sănătate
Allianz-Țiriac, unul dintre cei mai importanți jucători din piața de asigurări, a avut o contribuție totală de 20 ...
Câciu: România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani. Cheltuielile de investiţii – foarte mari
Câciu: România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani. Cheltuielile de investiţii – foarte ...
România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani, agreat cu Comisia Europeană, având în vedere că ...
Petrolul s-a scumpit cu 3% ca urmare a atacului Iranului asupra Israelului. Ce ar putea urma
Petrolul s-a scumpit cu 3% ca urmare a atacului Iranului asupra Israelului. Ce ar putea urma
Prețul petrolului a crescut miercuri cu peste 3%, ca urmare a creșterii îngrijorărilor cu privire la escaladarea tensiunilor ...