Nicuşor Dan reiterează că nu susţine continuarea proiectului de la Podul Ciurel: Nu e soluţia corectă
„Proiectul de prelungire a acestei investiţii până la Şoseaua de Centură este un proiect al lui Nicolae Ceauşescu, care s-a numit străpungerea A1 – A2 şi care viza – nu numai România a făcut greşeala asta – unirea celor două autostrăzi, cea de la Piteşti şi cea de la Constanţa prin Piaţa Unirii. De 40 – 50 de ani, oamenii s-au convins că nu e soluţia corectă să distribui fluxurile mari de trafic prin interiorul oraşului. Proiectul acesta mai are două probleme mari, aşa cum el este desenat. Unu – trece la 20 de metri de bazinul de apă potabilă de la Roşu şi Curtea de Apel Bucureşti a anulat definitiv un PUZ pentru acest proiect, în anii 2012, 2014, însă, Consiliul General, la propunerea primarului de atunci, a luat un proiect care era anulat irevocabil de instanţă şi l-a pus ‘copy paste’ în PUZ Sector 6. Din cauza asta, noi putem să vorbim astăzi din nou de acest proiect, pe care instanţa s-a pronunţat definitiv şi a spus că este ilegal”, a explicat edilul general, într-o conferinţă de presă.
Nicuşor Dan şi-a exprimat în schimb susţinerea pentru realizarea celor zece drumuri radiale, menite să conecteze Bucureştiul de centura actuală şi, mai departe, de inelul de autostradă A0.
„Eu cred că noi avem o mare oportunitate, aşa cum au toate oraşele europene în care ne place să ne plimbăm. Avem o mare oportunitate de a transforma Dâmboviţa, care în momentul de faţă e un canal de beton în mijlocul oraşului, în ceva atractiv. Dacă vrei să foloseşti densitatea academică din zona Regie, din zona Grozăveşti, zona de la Biblioteca Naţională şi dacă vrei să îi dai un caracter cât mai pietonal, mai deschis – un spaţiu de creaţie – nu poţi să stimulezi aducerea fluxului de trafic. Acesta e motivul pentru care eu susţin foarte tare variantele alternative, care sunt aceste radiale care duc până în autostrada de centură, care să preia fluxurile”, a transmis primarul general.