„Noi nu am reuşit să facem nici măcar evidenţa a ce este de consolidat. Există un proiect foarte interesant al Ministerului Dezvoltării, aşa-numita inspecţie vizuală, (…) astfel încât, pe baza unui chestionar relativ simplu, (…) să avem imaginile de ansamblu ale Bucureştiului. Deci, la sfârşitul anului, eu sper să avem această imagine”, a spus Nicuşor Dan, într-o emisiune la Prima TV.
Întrebat dacă Municipalitatea are o listă a imobilelor cu risc seismic, el a menţionat că există o listă oficială pe care sunt circa 380 de clădiri cu gradul întâi de risc seismic şi aproximativ 440 cu gradul doi de risc seismic. De asemenea, edilul general al Capitalei a precizat că mai sunt de la nivelul anului 2000 circa 1.200 de clădiri în clasa urgenţă.
„În plus, în sfârşit avem bani, în sensul că din PNRR am primit 50 de milioane de euro şi am mai depus proiecte de vreo 120 de milioane de euro la Fondul naţional pentru consolidare. (…) Dorim să începem consolidarea anul acesta spre 20 (de clădiri – n.r.), dacă socotim şi anul viitor 100”, a afirmat Nicuşor Dan.
Potrivit edilului general, în Bucureşti, în 30 de ani, s-au consolidat circa 100 de clădiri, din care 30 – statul şi restul – privaţii.
Nicuşor Dan a anunţat că sunt aproximativ 10.000 de clădiri în Bucureşti care s-ar încadra în metodologia de evaluare preliminară realizată de Ministerul Dezvoltării. „Asta nu înseamnă că toate sunt în risc seismic, dar sunt toate cele la care noi trebuie să ne uităm”, a adăugat Nicuşor Dan.