„În primul rând trebuie să ne uităm la sursa traficului – dezvoltarea total, total aberantă urbanistică pe care Bucureştiul a avut-o în 20 de ani. Şi modul în care vom dezvolta Bucureştiul trebuie să fie conform cu această ştiinţă care se numeşte urbanism. Şi am făcut asta, în ciuda opoziţiei unor instituţii cum ar fi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Apoi, pentru a rezolva o problemă care s-a agravat în 20 de ani, soluţia este de durată şi înseamnă să încurajezi oamenii să folosească transportul public. Am adus prima oară în Bucureşti tramvaie după Revoluţie, 100 de tramvaie, tramvaie cumpărate. 100 de autobuze electrice şi 100 de troleibuze. Deci s-a sporit confortul şi toate celelalte măsuri, conectarea cu Google mape, biletul unic cu metroul, externalizarea curăţeniei, extinderea reţelei în cartiere care nu aveau transport public, toate astea au făcut ca utilizarea transportului public să crească cu 40%”, a declarat Nicuşor Dan duminică într-o conferinţă de presă organizată pe Podul Grant.
Edilul general s-a referit şi la reabilitarea şi extinderea reţelei de tramvai.
„Apoi, lucrările pe care le-am început deja – reabilitarea şi extinderea reţelei de tramvai. Avem studiu de oportunitate pentru aducerea a 250 de tramvaie noi şi înlocuirea cu totul a flotei de tramvai. Eu pariez pe tramvai, pentru că metroul este mijlocul de transport care transportă cei mai mulţi călători, asta pe partea de transport public. Pe partea de infrastructură rutieră, vom semna contractul pentru semaforizarea inteligentă, o să dureze doi ani. Şi avem acele radiale până la autostrada de centură, la fel, e o chestiune care va dura trei-patru ani. Când boala e grea trebuie să acţionezi sistematic şi trebuie să ai răbdare”, a afirmat Nicuşor Dan.
El a făcut această precizare întrebat fiind cum comentează afirmaţiile candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, care l-a criticat pentru că nu a ştiut să gestioneze haosul din traficul rutier bucureştean.