Nissan, noul sponsor al UEFA Champions League, în locul companiei Ford

Al doilea producător auto din Japonia, Nissan Motor, a semnat, luni, acordul prin care va deveni, începând din sezonul viitor, sponsor al UEFA Champions League, înlocuind compania Ford, care, în martie, a anunţat că va încheia sponsorizarea de 22 de ani a celei mai importante competiţii inter-cluburi din lume, transmit RTE News şi BBC.
Economica.net - lun, 07 apr. 2014, 09:01
Nissan, noul sponsor al UEFA Champions League, în locul companiei Ford

Tranzacţia face parte din obiectivul Nissan (partener de alianţă al Renault) de a deveni cel mai important brand din Asia pe piaţa europeană.

Nissan a anunţat că acordul semnat pe patru ani este cel mai mare contract de sponsorizare al său, dar nu a dat publicităţii detaliile financiare, refuzând să comenteze informaţiile din presă care susţin că grupul nipon va plăti 75 de milioane de dolari pe sezon.

Alte competiţii sportive sponsorizate de Nissan sunt Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, în Brazilia, echipele olimpice al Marii Britanii şi Mexicului şi Cupa Africii pe Naţiuni.

Luna trecută, producătorul auto american Ford a anunţat că va încheia sponsorizarea UEFA Champions League, cea mai prestigioasă competiţie inter-cluburi din fotbalul european. Ford a fost sponsor al Champions League de la lansarea competiţiei, în sezonul 1992 – 1993.

Alţi sponsori importanţi ai competiţiei sunt Mastercard, Unicredit, Heineken, Gazprom şi Sony.

Nissan a anunţat că UEFA Champions League are o audienţă TV cumulată de patru miliarde de dolari în timpul sezonului septembrie – mai, competiţia fiind intens urmărită şi în Asia şi America de Sud.

‘Puterea Champions League vine din faptul că putem ajunge la oameni din întreaga lume. Cel mai important aspect al tranzacţiei este, evident, prezenţa noastră pe piaţa europeană, unde avem ambiţia de a deveni cel mai important brand din Asia’, a declarat şeful diviziei globale de marketing a Nissan, Roel de Vries.

În prezent, cel mai important producător auto nipon prezent în Europa este Toyota, cu o cotă de piaţă de peste 4%, în timp ce pentru locul doi concurează Nissan şi Hyundai (Coreea de Sud).

Renault deţine în prezent 43,4% din acţiunile Nissan, care, la rândul său, deţine 15% din acţiunile Renault. De la fuziunea lor, în 1999, cei doi parteneri derulează o serie de achiziţii comune pentru a reduce costurile.

Te-ar mai putea interesa și
Dr. Valentin Filip: „Superpolitik, o carte despre ordonarea, dezordonarea sau reordonarea lumii”
Dr. Valentin Filip: „Superpolitik, o carte despre ordonarea, dezordonarea sau reordonarea lumii”
Cartea „Superpolitik – Superpolitica: Triumf și eșec strategic – conducători, mari ambiții de putere și logica legitimității în ordinea statelor și în relațiile internaționale”,......
Bătaie între 20 de muncitori români și albanezi pe șantierul stadionului Camp Nou al echipei FC Barcelona. Șase dintre ei au ajuns la spital
Bătaie între 20 de muncitori români și albanezi pe șantierul stadionului Camp Nou al echipei FC Barcelona. Șase dintre ...
În cursul zilei de vineri, aproximativ 20 de bărbați s-au bătut pe șantierul stadionului din Barcelona, iar șase dintre ...
Prima anvelopă de iarnă din lume. Nouă decenii de la Nokian Kelirengas
Prima anvelopă de iarnă din lume. Nouă decenii de la Nokian Kelirengas
Nokian Tyres evocă trecerea a 90 de ani de la debutul primei anvelope de iarnă din lume. Kelirengas și Hakkapeliitta, ...
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie ...
Ratingul de ţară al acordat României de agenția S&P lobal, de BBB-/A3, este "o dovadă a stabilităţii economice la ...