Exprimat în moneda europeană, nivelul activelor nete a fost de 1,5 miliarde de euro, cu 4% sub nivelul atins la finele lunii iulie, scrie Agerpres.
‘Urmărind evoluţia activelor nete în luna raportată, se observă că toate SIF au înregistrat scăderi ale activelor nete, cu valori cuprinse în intervalul -0,4% la SIF Oltenia şi până la -6,8% la SIF Moldova. Pe ansamblul anului 2015, datorită majorării de capital din luna iunie, SIF Moldova apare cu minus, celelalte SIF înregistrând valori de creştere pozitive, pornind de la 1,1% la SIF Oltenia şi urcând până la 13% la SIF Muntenia’, se arată în document.
Potrivit acestuia, evoluţia preţurilor de închidere privită comparativ cu luna anterioară prezintă deprecieri la toate SIF-urile. Aceste diminuări pornesc de la -4,1% la SIF Moldova şi merg până la -8,7% la SIF Transilvania. Cumulat de la începutul anului, pe minus sunt doar SIF Muntenia cu -3,5% şi SIF Moldova cu -49,1%.
În luna august, SIF Transilvania şi SIF Moldova au avut cea mai mare lichiditate, în această perioadă tranzacţionându-se pe fiecare din ele 1,67% şi respectiv 1,51% din capitalul lor social, în cuantumul a 4.874 tranzacţii realizate pe SIF Transilvania şi 4.198 tranzacţii pe SIF Moldova. Din punct de vedere al numărului de tranzacţii realizate, SIF Banat Crişana a prezentat cel mai mic interes pentru investitori, pe acest titlu având loc 2.670 tranzacţii ce au însumat 0,93% din capitalul social.