NNDKP: Încheiem 2013 cu creştere de 10% la marja de profit

Ionuţ Banu, directorul financiar al Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), jucător de top din piaţa avocaţială de business din România, vorbeşte într-un interviu ECONOMICA.NET despre afacerile firmei de avocatură în primele 10 luni ale anului 2013, despre ariile de practică care aduc cei mai mulţi bani firmei de avocatură, dar şi care sunt primele cinci dosare cu cea mai mare miză financiară, gestionate de NNDKP în 2013.
Cristina Şomănescu - mie, 11 dec. 2013, 22:04
NNDKP: Încheiem 2013 cu creştere de 10% la marja de profit

Economica.net: Cu ce cifră de afaceri şi marjă de profit estimaţi că veţi încheia anul 2013 faţă de nivelurile anului 2012?

Ionuţ Banu: Estimăm că vom încheia acest an cu o creștere de circa 10% față de 2012, creștere care se va regăsi și în marja de profit, în condițiile unor variații minime a costurilor, practic acestea situându-se la același nivel ca și în 2012.

Economica.net: Ce arii de practică au generat cele mai mari venituri în primele 10 luni din 2013?

Ionuţ Banu: Ariile de practică care au generat cele mai mari venituri în primele zece luni ale acestui an sunt litigiile, corporate, imobiliare, drept bancar şi finanţări, mediu și protecția datelor.

Economica.net: Ce pondere estimaţi că are fiecare dintre acestea în cifra de afaceri din aceeaşi perioadă?

Ionuţ Banu: litigii – 35% din cifra de afaceri; corporate (drept societar, M&A, energie, contracte comerciale, achiziții publice, PPP și infrastructură) – 18% din cifra de afaceri; imobiliare – 9%; drept bancar și finanțări – 8%, mediu și protecția datelor – 6% din cifra de afaceri.

Economica.net: Care estimaţi că vor fi cele mai profitabile arii de practică la NNDKP în 2014 şi de ce?

Ionuţ Banu: Ne așteptăm ca litigiile și dreptul comercial (în sens larg, incluzând practicile despre care vă spuneam mai devreme), tranzacțiile imobiliare și dreptul bancar să fie printre cele mai profitabile practici anul viitor.
Motivația ține, pe de o parte ,de strategia de business pe termen mediu, adaptată la nevoile și la exigentele clienților, și de o foarte bună cunoaștere a industriilor. Pe de altă parte însă, această estimare vine și din modul în care am încercat să dimensionam echipele din fiecare practică, în mod echilibrat, inclusiv din punct de vedere al seniorității, astfel încât, în urma modificărilor impuse de recesiune la nivelul fee-urilor, NNDKP să păstreze un nivel corect de competitivitate și profitabilitate.

Economica.net: Ce arie de practică a evoluat spectaculos în primele 10 luni ale acestui an? De ce?

Ionuţ Banu: Dreptul bancar și finanțările este una dintre practicile care au avut o evoluție spectaculoasă în primele zece luni ale acestui an, ca urmare a numărului semnificativ de proiecte existente, dar și a gradului mare de absorbție al acestora de către NNDKP. O evoluție foarte bună au avut de asemenea dreptul mediului și protecția datelor, tot ca o consecință a numărului de proiecte și a alocării optime a resurselor.

Economica.net: Care sunt primele cinci dosare cu cea mai mare miză financiară pe care le-aţi gestionat în primele 10 luni ale acestui an?

Ionuţ Banu: Cele mai importante cinci proiecte în care firma a fost implicată sunt:

  • Asistarea Ford Motor Company în legătură cu finalizarea restructurării corporative ce a urmat achiziției Automobile Craiova. Proiectul a fost coordonat de Manuela Nestor (partener coordonator).
  • Reprezentarea Fondului Proprietatea, unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii, în mai multe litigii de drept societar care decurg din acordul acţionarilor şi adunările generale ale acţionarilor cu privire la administrarea societăţii. Proiectul a fost coordonat de Simona Neagu (partener).
  • Consilierea Globalworth Real Estate Investments Limited în legătură cu listarea cu succes a acesteia pe piața AIM din cadrul Bursei de Valori din Londra. Proiectul a fost coordonat de Ioana Niculeasa (partener).
  • Asistarea ExxonMobil pe durata procesului de achiziție a participației într-un bloc petrolier situat în Marea Neagră. Asistența juridică a inclus consultanță pe durata tuturor etapelor proiectului – structurarea tranzacției, redactarea documentelor aferente tranzacției, negocierea cu vânzătorii, reprezentarea în fața Agenției Naționale pentru Resurse Minerale și a altor autorități competente. Proiectul a fost coordonat de Ruxandra Bologa (partener).
  • Consilierea Royal Bank of Scotland (RBS) în legătură cu fuziunea transfrontalieră dintre RBS România și RBS plc. Aceasta a fost una din cele mai complexe operațiuni din piața bancară din acest an, prima desfășurată conform legislației actuale și a doua efectuată în România (NNDKP a asistat și Citibank la prima sa operațiune de acest fel în țara noastră). Proiectul a fost coordonat de Manuela Nestor (partener coordonator), Alina Radu (partener) și Valentin Voinescu (asociat manager).
Te-ar mai putea interesa și
TikTok anunță că a luat măsuri pentru protejarea integrității alegerilor în România. Platforma colaborează cu ONG-ul Funky Citizens în acest demers
TikTok anunță că a luat măsuri pentru protejarea integrității alegerilor în România. Platforma colaborează cu ONG-ul ...
TikTok anunță că își reafirmă angajamentul, în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare din România, de a proteja integritatea procesului electoral și de a oferi un spațiu......
Pentru Germania e greu de imaginat că-l va aresta pe Benjamin Netanyahu dacă va intra în țară, în ciuda mandatului CPI
Pentru Germania e greu de imaginat că-l va aresta pe Benjamin Netanyahu dacă va intra în țară, în ciuda mandatului CPI
Guvernul de la Berlin a dat vineri de înţeles că Germania nu-l va aresta pe premierul israelian Benjamin Netanyahu dacă ...
Reprezentanții angajaților Volkswagen din Germania au votat în favoare declanșării unei greve luna viitoare, după eșuarea negocierilor cu conducerea companieii
Reprezentanții angajaților Volkswagen din Germania au votat în favoare declanșării unei greve luna viitoare, după eșuarea ...
Reprezentanţii angajaţilor Volkswagen din Germania au votat oficial pentru declanşarea unor greve limitate, de la începutul ...
Austria este deschisă să accepte intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen și cu frontierele terestre
Austria este deschisă să accepte intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen și cu frontierele terestre
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi ...