Noi manageri la Administraţiile Porturilor Maritime şi Canalelor Navigabile

Administraţia Porturilor Maritime şi Administraţia Canalelor Navigabile au încheiat, la rândul lor, procedurile de selecţie a managerilor privaţi, în noua conducere a firmelor controlate de Ministerul Transporturilor regăsindu-se bancheri, consultanţi financiari, profesori, antreprenori sau avocaţi.
Economica.net - lun, 22 oct. 2012, 12:41
Noi manageri la Administraţiile Porturilor Maritime şi Canalelor Navigabile

Noii membri CA la Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime”, selectaţi în urma procesului de recrutare, sunt Răzvan Bădălicescu (fost vicepreşedinte pe corporate banking al Citibank), Viorel Panait (preşedintele şi directorul general al operatorului portuar Comvex Constanţa), Valeriu Ionescu (managing partner al companiei de consultanţă Valeriu Ionescu & Asociaţii) şi avocata Cristina Flavia Teodosiu Anastasiu.

CEO-ul companiei este Lucian Băluţ, profesor universitar şi preşedintele organizaţiei municipale PSD Constanţa.

În CA ai celor doi acţionari minoritari, respectiv Fondul Proprietatea şi Primăria Municipiului Constanţa, au precizat reprezentanţii MTI.

Potrivit datelor publicate la Ministerul de Finanţe, compania a înregistrat în 2010 afaceri de 218,5 milioane lei şi un profit net de 24,6 milioane lei.

În cazul Companiei Naţionale „Administraţia Canalelor Navigabile”, administratorii selectaţi sunt Cornel Panait (prorector pentru dezvoltare instituţională şi relaţii internaţionale la Universitatea Maritimă Constanţa), Mihai Darie (fost CFO la Fondul Proprietatea, partener la compania de consultanţă Eqvon Finance), Mugur Popescu (director general adjunct la Aviva Pensii), Alexandru Frangulea (şef Departament reţea corporate sector public la BCR) şi Radu Mircea Aurelian Trifa (Trifa Aurelian Mircea Radu PFA, fost director de fond de investiţii).

Actualul director general, Daniel Georgescu, este CEO-ul companiei.

Din partea Fondului Proprietatea, reprezentantul în CA este Călin Meteş, analist la sucursala din Bucureşti a Franklin Templeton.

Administraţia Canalelor Navigabile a avut anul trecut o cifră de afaceri de 35,9 milioane lei şi un profit net de 2,5 milioane lei.

Prima companie din subordinea Ministerului Transporturilor care a anunţat noul management este Tarom. Heinrich Vystoupil, fost şef al reprezentanţei în România şi Moldova a Austrian Airlines, a fost numit director general, iar Dan Pascariu, preşedintele UniCredit Ţiriac Bank, este preşedintele Consilului de Administraţie al companiei de transport aerian.

Autorităţile s-au angajat faţă de FMI să instituie până la finele anului management privat la mai multe companii de stat.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David şi Baias-George Butunoiu să recruteze managementul superior, respectiv directorii generali şi membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea instituţiei cu o cifră de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizează companiile CFR SA (CFR Infrastructură), CFR Călători, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucureşti, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile, Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia”, Telecomunicaţii CFR şi Electrificare CFR.

Te-ar mai putea interesa și
Gigantul aerospațial elvețian Montana Aerospace instealează centrale fotovoltaice la toate cele trei fabrici din România
Gigantul aerospațial elvețian Montana Aerospace instealează centrale fotovoltaice la toate cele trei fabrici din România
Grupul elvețian Montana Aerospace a finalizat o centrală fotovoltaică, cofinanțată prin PNRR, amplasată la fabrica din Dumbrăvița, iar construcția altor două, la celelalte situri din......
PAID: Estimăm o creştere cu 10% a portofoliului de polițe de asigurare în 2025
PAID: Estimăm o creştere cu 10% a portofoliului de polițe de asigurare în 2025
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale a ajuns anul trecut la un portofoliu de 2.350.000 de poliţe, ceea ce ...
Afganistan a devenit cel mai mare importator de făină din Rusia
Afganistan a devenit cel mai mare importator de făină din Rusia
Afganistan a devenit anul trecut cel mai mare importator de făină din Rusia, în condiţiile în care şi-a dublat achiziţiile, ...
Noroc cu exercițiul NATO din mai 2025! Ce drumuri din România se repară pentru transportul tehnicii militare
Noroc cu exercițiul NATO din mai 2025! Ce drumuri din România se repară pentru transportul tehnicii militare
Ministerul Dezvoltării a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță pentru alocarea de fonduri pentru repararea ...