Noi reguli pentru „păcănele”: Doar în săli supravegheate video. Jucătorii, obligaţi să vină cu buletinul

Economica.net
23 03. 2015
pacanele_poker_aparate_4787643_64838700_40896100_52044100

„Am pus în această ordonanţă foarte multe pârghii prin care, dacă operatorii de jocuri de noroc nu vor veni la licenţiere, vor fi limitaţi. Este o sumă fixă de licenţă şi apoi de autorizaţie (…) Aceste slot machine, păcănele, vor putea fi operate doar în săli specializate, adică nu o să le mai găsiţi în orice pub sau în orice bar, la orice colţ de bloc, ci doar în sălile de pariuri, săli specializate, sau în săli specializate de jocuri de noroc, unde vor fi minimum 20 în Bucureşti şi minimum 15 în teritoriu. Sălile vor fi dotate cu camere de supraveghere”, a spus Nestor.

Nestor a spus că ordonanţa prevede obligativitatea jucătorilor de a prezenta operatorilor un act de identitate.

„Operatorii vor fi penalizaţi dacă vor fi identificaţi în sălile lor minori la echipamentele de joc. Această penalitate porneşte de la o contravenţie şi până la revocarea licenţei”, a spus Nestor.

Ea a mai spus că în această ordonanţă există obligativitatea operatorilor de jocuri de noroc care operează slot machine să fie interconectaţi la un server al Oficiului pentru Jocuri de Noroc.

Odette Nestor a spus că ordonanţa a intrat în vigoare în data de 12 februarie, dar e „normal” ca mediului de afaceri să i se dea posibilitatea „să se reglementeze şi să se adapteze noii modificări legislative, întrucât pe această zonă în taxele speciale există anumite taxe care se plătesc în avans.

„Or, toţi aceşti operatori de jocuri de noroc au plătit taxe în avans şi a existat solicitarea din partea asociaţiilor de profil şi noi am ajuns la această concluzie că este corect pentru operatorii de jocuri de noroc să le dai posibilitatea să se adapteze noii modificări legislative. Deci am dat un termen de implementare 31 decembrie. Veţi identifica aceste modificări pe parcursul acestui an şi va intra în totalitate (n.r. în vigoare), începând cu data de 1 ianuarie (n.r. 2016)”, a afirmat Nestor.

Potrivit datelor furnizate de şeful ONJN, după înfiinţarea Oficiului s-a constatat o creştere de aproximativ „10-15.000 de echipamente care au venit la licenţiere, în afara celor confiscate, iar majoritatea acestor echipamente au venit din zona neagră”.

„Ordonanţa 92/2014 a trecut de Senat şi va veni la Camera Deputaţilor, sperăm săptămâna viitoare. Va fi discutată în comisiile de specialitate, iar acolo, probabil, se vor face amendamentele pe care dânşii le vor propune dacă va fi nevoie (…) Dânşii vor să întărim anumite puncte şi anumite articole chiar prin amendamente la această ordonanţă, o să discutăm şi împreună o să agreem anumite modificări dacă vor”, a precizat Odette Nestor.