Noile centrale pe gaze de la Ișalnița și Turceni: CE Oltenia face licitație pentru selectarea consultanților
CE Oltenia a publicat în sistenul electronic de achiziții publice (SEAP) anunțul de licitație pentru achiziționarea de “servicii de consultanță (de tip Owner’s Engineer) pentru implementarea de grupuri pe gaz natural, respectiv pentru: – Contruirea unui bloc energetic de cca 850 MW pe gaz natural la Ișalnița („CCGT Ișalnița) – Construirea unui bloc energetic de cca 475 MW pe gaz natural la Turceni (CCGT Turceni)”.
Valoarea estimată a contractelor se ridică la circa 36 de milioane de lei, iar contractele vor fi atribuie ofertantului cu cel mai bun raport calitate-preț. Oferta financiară va avea o pondere de 40% în punctaj, experiența personalului de specialitate a ofertantului 44%, iar “compatibilitatea abordării, metodologiei şi planului de lucru propuse” 16%.
Companiile interesate pot depune oferte până la data de 16 august, după cum arată compania în anunț.
Cele două proiecte de centrale pe gaze fac parte din strategia de decarbonare a CE Oltenia, prin care o parte din grupurile pe cărbune ar urma să fie închise și în locul lor vor apărea două centrale pe gaze în ciclu combinat. Cele două proiecte, care primesc finanțare din bani europeni prin Fondul de Modernizare (167 de milioane de euro pentru noua centrală de la Turceni, 253 de milioane de euro pentru cea de la Ișalnița) vor fi dezvoltate de societăți separate (SPV).
Pentru prima, CE Oltenia s-a asociat cu cu Tinmar Energy, una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale din energie din România, condusă de Augustin Oancea – CEO are 45% din acțiuni, iar Tinmar 55%. Pentru cea de la Ișalnița nu știm încă partenerul de asociere.
Citește și: