Noua emisiune de obligațiuni a Norofert include 69.503 titluri nominative, dematerializate, necondiționate, negarantate, neconvertibile, fiecare cu o valoare nominală de 100 lei, oferind investitorilor o rată fixă a cuponului de 10% pe an, plătibilă semestrial, potrivit unui comunicat al companiei.
Obligațiunile au o maturitate de cinci ani, cu scadență în 2029. Rambursarea anticipată este posibilă cu un preț „clean” de 101% în al doilea an și 100,5% în al treilea an, oferind flexibilitate investitorilor.
Aceste obligațiuni vor fi listate pe SMT (piața AeRO) al Bursei de Valori București sub simbolul ”NRF29”, iar oferta publică a fost intermediată de TradeVille S.A.
„Le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată. Este a doua serie de obligațiuni pe care Norofert o emite, un pas important considerând perioada dificilă pentru agricultura românească și pentru contextul politic local. Deși nu am atins pragul propus inițial, considerăm oferta publică un succes. Extinderea în piețele din SUA și Brazilia reprezintă o prioritate strategică pentru noi în următorii trei ani, având în vedere necesitatea reducerii riscurilor asociate concentrării activității într-o singură piață. În plus, investițiile în sistemele de irigații de la ferma Zimnicea vor echilibra fluxul de numerar al companiei, reducând incertitudinile legate de lipsa precipitațiilor.”, a declarat Vlad Popescu, Președintele Consiliului de Administrație, Norofert.
Fondurile atrase vor fi utilizate pentru extinderea sistemului de irigații la ferma din Zimnicea, accelerarea dezvoltării în piețele externe, precum SUA și Brazilia, unde Norofert a intrat din acest an, precum și pentru rambursarea obligațiunilor emise anterior, tranzacționate sub simbolul NRF25, cu scadență în 2025.
Norofert a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2024 o cifră de afaceri de 35,5 milioane lei, o creștere de 10% față de aceeași perioadă a anului precedent. Evoluția a fost susținută de activitatea de producție și comercializarea de inputuri agricole, inclusiv de rezultatele obținute în SUA. Într-un context agricol dificil în România, caracterizat de secetă și prețurile scăzute ale recoltelor, compania a demonstrat reziliență și a înregistrat o creștere a profitului net de peste 24%, atingând 1,4 milioane lei în primele 9 luni din 2024.
Norofert este liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, fondat în anul 2000 de către familia Popescu.
Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacități proprii de producție atât în aria inputurilor, cât și de farming agricol, linii care vor cunoaște dezvoltare în următorii ani.
Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori București pe piața AeRO și din octombrie 2021 acțiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO.