Nou centru de cercetare și dezvoltare al Porsche Engineering în România

Porsche a anunțat astăzi că divizia sa, Porsche Engineering, a deschis un al doilea centru tehnologic în România după cel de la Cluj-Napoca. Noua facilitate se află la Timișoara.
Robert Stan - mar, 15 iun. 2021, 14:06
Nou centru de cercetare și dezvoltare al Porsche Engineering în România

Conform oficialilor Porsche, noul centru extinde și completează lucrările efectuate la Cluj-Napoca. Deschisă în 2016, baza din Cluj găzduiește 250 de angajați care lucrează la diverse proiecte auto de înaltă tehnologie.

„Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România au fost până acum o poveste de succes. Creșterea constantă a activității, grație unor specialiști calificați din Cluj-Napoca, ne-a motivat să luăm în considerare extinderea cu un nou centru românesc. Acum cinci ani, când am venit pentru prima dată în România, am fost impresionați de creativitatea, flexibilitatea și capacitatea de învățare rapidă a oamenilor pe care i-am întâlnit. Suntem bucuroși să valorificăm în continuare acest potențial cu o a doua locație în orașul vibrant Timișoara”, a declarat Dirk Lappe, Chief Technology Officer la Porsche Engineering.

Compania își propune să angajeze în 2021 la Timișoara aproximativ 50 de persoane și are ca obiectiv pe termen mediu atingerea unui număr de 200 de specialiști. Cei vizați sunt, în primul rând, experți în dezvoltare și testare de software care vor lucra la o varietate de proiecte auto. Aceștia se vor concentra pe tendințe precum funcțiile de conducere automatizate și învățarea automată.

„La Porsche Engineering România combinăm cea mai recentă tehnologie, de la dezvoltarea de software și funcții, cu expertiza auto – pentru a face mașinile mai inteligente, mai ușor de utilizat și mai eficiente. Dezvoltăm noi funcții și caracteristici valorificând cele mai noi tehnologii și urmărind ideile noastre, de la concept la piață. Acest lucru este destul de neobișnuit pentru companiile auto care își desfășoară activitatea în România și a fost unul dintre punctele-cheie care au atras talente pentru organizația noastră”, explică și Marius Mihailovici, director general la Porsche Engineering România.

Centrul din Timișoara va fi o nouă piatră de temelie în rețeaua globală de inovare a Porsche Engineering, care are în portofoliu locații din Germania, Cehia și Italia până la Shanghai, în China. Apropierea de universitățile de primă clasă joacă un rol vital în strategia internațională de inovare. Cu mai multe universități tehnice, Timișoara oferă oportunități atât din punct de vedere al ocupării, cât și al dezvoltării.

„Planificăm să ne conectăm cu Universitatea Politehnică din Timișoara și Universitatea de Vest pentru proiecte comune din lumea academică”, menționează Marius Mihailovici.

Porsche Engineering Group GmbH este un partener tehnologic pentru industria auto și dezvoltă vehicule inteligente și conectate. Aproximativ 1.500 de ingineri și dezvoltatori de software sunt dedicați celor mai noi tehnologii, de exemplu în domeniile funcțiilor de conducere automatizate, e-mobilitate și sisteme de înaltă tensiune, conectivitate și inteligență artificială. Ei duc tradiția biroului de design al lui Ferdinand Porsche, fondat în 1931, în viitor și dezvoltă tehnologia digitală a vehiculelor de mâine.

Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, este o filială deținută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH și, prin urmare, este integrată ferm în rețeaua globală a companiei.

Citește și:

– Familiile Porsche şi Piech, gata să preia o parte dintre acțiunile mărcii Porsche dacă aceasta va fi listată la bursă separat de grupul Volkswagen
– MHP Consulting, companie afiliată Porsche, a deschis un centru de dezvoltare în Timişoara

Te-ar mai putea interesa și
24,5% din consumul final brut de energie în UE a provenit din surse regenerabile
24,5% din consumul final brut de energie în UE a provenit din surse regenerabile
În 2023, 24,5% din consumul final brut de energie în UE a provenit din surse regenerabile, în creștere cu 1,4 puncte procentuale față de 2022, potrivit Eurostat....
Activele nete ale celor 247 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, au scăzut în luna noiembrie cu 1,5%, până la nivelul de 47,7 miliarde lei
Activele nete ale celor 247 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, au scăzut în luna noiembrie cu 1,5%, ...
Activele nete ale celor 247 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, au scăzut în luna noiembrie cu 1,5%, ...
Prețul terenurilor arabile a ajuns la o medie de peste 8.400 de euro anul trecut. S-au scumpit cu 4,8%
Prețul terenurilor arabile a ajuns la o medie de peste 8.400 de euro anul trecut. S-au scumpit cu 4,8%
Prețul mediu al unui hectar de teren arabil a ajuns anul trecut la 41.624 lei ( 8.414 euro) în România, fiind cu 4,8% ...
Poziția pe Bursa din Frankfurt a Volkswagen pierde teren, valoarea acțiunilor a scăzut cu 2,39%
Poziția pe Bursa din Frankfurt a Volkswagen pierde teren, valoarea acțiunilor a scăzut cu 2,39%
Acțiunile Volkswagen au scăzut luni cu 3% la începutul tranzacțiilor, analiştii citand incertitudinea cu privire la ...