Nouă metodă de screening prenatal, acreditată la nivel internaţional, în clinicile din România

Viitoarele mame pot beneficia de o nouă metodă de screening prenatal acreditată la nivel internaţional prin care părinţii pot afla încă din primele 12 săptămâni de viaţă ale fătului dacă acesta prezintă risc crescut de anomalii cromozomiale.
Economica.net - lun, 03 mart. 2014, 17:39
Nouă metodă de screening prenatal, acreditată la nivel internaţional, în clinicile din România

De asemenea, pot apela, acolo unde există un risc crescut sau intermediar, fie la metodele invazive de diagnostic prenatal: biopsie de vilozităţi coriale sau amniocenteză, fie la testarea ADN-ului fetal din sângele maternal, potrivit unui comunicat al Torus Pharma, care alături de compania Brahms, producatori ai serviciilor golden standard de screening biochimic pentru sindromul Down, au adus noua metodă de screening prenatal în România.

Metoda FMF reprezintă standardul mondial unanim acceptat şi certificat pentru screeningul de prim trimestru şi îndeplineşte cu success criteriile de înaltă calitate ştiinţifică, impuse de FMF (Fetal Medicine Foundation, London).

Metoda testului combinat Fetal Medicine Foundation- Brahms Kryptor asigură creşterea preciziei bitestului (este unul din testele medicale obligatorii recomandate pentru analiza dezvoltării fătului şi evoluţiei sarcinii) prin ajustarea ecografiei unui medic acreditat FMF printr-un software cu o bază de date a peste 400.000 de ecografii de prim trimestru.

„Având în vedere riscul mare care, din păcate, este prezent în foarte multe cazuri, mai ales în prisma creşterii vârstei materne – le rugăm pe viitoarele mămici şi pe toţi părinţii să se gândească la viitorul copiiilor şi să facă un astfel de test, prin metoda Fetal Medicine Foundation, împreună cu Brahms Kryptor. Vă invităm să vă gândiţi la viitorul familiei dumneavoastră şi al societăţii, prin abordarea unei atitudini responsabile şi corecte”, a declarat dr. Istvan Komporaly, manager Torus Pharma.

La rândul său, dr. Dragoş Albu, şef departament medicină materno fetală şi reproducere umană, Medlife a afirmat că utilizarea în screeningul gravidei de prim trimestru a unui software ce integrează o ecografie efectuată de un medic acreditat FMF, cu analizele biochimice efectuate pe analizorul Brahms- Kryptor reprezintă „standardul de aur” în screeningul anomaliilor cromozomiale, având o sensibilitate de peste 90% şi acest lucru ar trebui să reprezinte o rutină în urmărirea gravidelor şi nu o excepţie.

Durata medie de viaţă a unei persoane afectate de Sindromul Down este de 33 de ani.

 

Te-ar mai putea interesa și
Sloturi online captivante pe bani reali: Descoperă secretele câștigurilor mari
Sloturi online captivante pe bani reali: Descoperă secretele câștigurilor mari
Gamblingul online a cunoscut o creștere exponențială în ultimii ani, iar sloturile online pe bani reali au devenit una dintre cele mai populare forme de divertisment în lumea jocurilor de noroc......
Tazz a fost vândut de eMag finlandezilor de la Wolt. Platforma va fi operată sub noul brand
Tazz a fost vândut de eMag finlandezilor de la Wolt. Platforma va fi operată sub noul brand
Platforma de livrare Tazz, parte a grupului eMAG, a fost cumpărată de Wolt, companie finlandeză cu operațiuni în 28 ...
Câţi bugetari sunt în România – Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut cu 23.571 în perioada ianuarie 2024 – august 2024
Câţi bugetari sunt în România – Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut ...
Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în august 2024, de 1.268.221, ...
Grindeanu, despre ce se va întâmpla după alegeri: Nu se va putea face o coaliţie fără PSD. Excludem colaborarea cu AUR
Grindeanu, despre ce se va întâmpla după alegeri: Nu se va putea face o coaliţie fără PSD. Excludem colaborarea cu AUR
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, duminică, la Timişoara, că dincolo de "zgomotul de campanie" ...