Nouă rundă de înscrieri în programul Techcelerator pentru start-up-urile de tehnologie

Startup-urile de tehnologie pot aplica începând cu 21 august la un program de finanţare susţinut de Techcelerator prin intermediul partenerului exclusiv GapMinder. Fondul de investiții cu capital de risc GapMinder este cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate.  
Lidia Neagu - lun, 20 aug. 2018, 08:58
Nouă rundă de înscrieri în programul Techcelerator pentru start-up-urile de tehnologie

Startup-urile selectate vor beneficia de o primă rundă de investiție de 25.000 de euro din partea fondului GapMinder în schimbul unei participații de 6% din companie. Startup-urile care au înregistrat un progres satisfăcător au șansa de a fi invitate la o a doua rundă de investiție, de până la 75.000 euro, convertibilă în acțiuni.

Programul de accelerare se va derula pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a aproximativ 60 de mentori români și străini.

Startup-urile inovatoare de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, pot aplica până la 20 septembrie. Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială (AI) sau machine learning (ML), transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech (inclusiv aplicații din zona blockchain). Componența și coeziunea echipei reprezintă un alt factor important în procesul de evaluare.

A doua rundă a Techcelerator va avea un format îmbunătățit care va include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru creștere și expunere pe piața globală. La finalul programului de accelerare, startup-urile respective își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip DemoDay.

„Ingredientul principal al programului este, în mod evident, investiția în companiile participante care, după ce intră în program, știu că se pot baza pe cel puțin 25.000 de euro. Dar, mai important decât atât, misiunea Techcelerator este să le facă cât mai atractive pentru runde ulterioare de finanțare. Pentru asta am pregătit un cocktail puternic de cunoștințe pentru dezvoltarea acestor business-uri prin care, într-o perioadă foarte scurtă de timp, acestea urmează să își clarifice sau să-și valideze modelul de business și strategia de comercializare”, a declarat Cristina Țoncu, Program Director Techcelerator.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează start-up-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, două centre importante ale inovației românești, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare.

Programul Techcelerator s-a calificat în finala Central European Startup Awards, fiind nominalizat pentru categoria „Cel mai bun accelerator sau incubator”. Central European Startup Awards este unul dintre cele mai importante evenimente din regiune dedicate startup-urilor. Competiția cuprinde atât o etapă locală în fiecare din cele 10 țări participante din Europa Centrală și de Est, cât și una regională și una globală.

GapMinder este un fond de investiții de capital de risc care vizează start-up-uri inovatoare din România aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de pre-seed (accelerare). GapMinder urmărește să își aducă în portofoliu companii de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc. GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională. 

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...