Principalul indiciu, dezgropat de Automobilwoche german a fost că Trinity EV va folosi platforma MEB de generație următoare. VW va produce apoi mașina electrică la fabrica principală a gigantului auto german din Wolfsburg, cu un număr planificat de circa 300.000 de unități pe an. „Mașina reprezintă următoarea generație de mobilitate electrică”, a spus Brandstätter. „Trinity urmează să devină un lider inovație pentru marca Volkswagen.”
Trinity va fi inspirat din abordarea proiectului Artemis al Audi, iar gigantul auto german intenționează să înființeze un fel de grup de lucru pentru a grupa toate activitățile, de la dezvoltarea vehiculului până la producție. De asemenea, brandul dorește să stabilească noi standarde în producția Trinity din Wolfsburg.
Citește și: Topul retailerilor cu cele mai mari depozite în România
Trebuie să existe o strategie comună pentru mașinile electrice Artemis de la Audi, Porsche și Bentley. Începând din 2024, toate cele trei modele de lux construite în Germania vor utiliza software pe care VW’s Car Software Organisation (CSO) îl dezvoltă. Se așteaptă ca Trinity să devină primul model de volum al VW care să conțină software-ul CSO doi ani mai târziu. „Vrem să arătăm faptul că conducerea autonomă poate fi oferită într-un model de volum”, spune Brandstätter, anunțând conducerea autonomă de nivel 3 pentru vehicul.
Șeful mărcii VW încă nu oferă detalii cu privire la forma lui Trinity. E sugerează dezvoltarea unui sedan în stilul lui Arteon. Cu toate acestea, cu numărul planificat de 300.000 de vehicule pe an, modelul trebuie să fie potrivit și pentru producția în serie.
Citește și: Eugen Pena, Romgaz: Vom intra pe piața de furnizare a gazelor pentru clienții casnici INTERVIU
De altfel, începând cu 2023, VW intenționează să construiască ID.4 la fabrica sa din Emden pe baza actualului MEB și a modelelor anterioare ale ID. Aero, care ar trebui să fie un sedan electric de mărimea unui Passat. Pe baza studiului prezentat în LA în 2019, noul ID.4 ar putea fi urmat și de Space Vizzion, un model de break.
Anul trecut, marca a livrat peste 212.000 de mașini electrice în total (+158 la sută față de 2019), inclusiv aproape 134.000 de vehicule electrice cu baterii (+197 la sută față de 2019). „Suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivul de a deveni lider de piață în vehiculele electrice cu baterii”, spune Brandstätter.
Volkswagen Passenger Cars a lansat nouă modele hibride electrice și plug-in în 2020. Aceasta a adus cota vehiculelor BEV și hibride în Europa până la 12,4% din totalul livrărilor mărcii – față de 2,3% în 2019. Cel mai popular model a fost ID.3 cu 56.500 de unități vândute – chiar dacă acesta a venit pe piață doar în septembrie – urmat de e-Golf2 cu aproximativ 41.300 de unități și Passat GTE3 cu aproximativ 24.000 de unități.
Aproximativ 68.800 de unități din ID.3 au fost comandate în 2020 și peste 56.500 au fost deja livrate clienților – inclusiv către aproximativ 14.400 de clienți din Germania. De fapt, ID.3 a fost cel mai frecvent livrat BEV în Finlanda, Slovenia și Norvegia în decembrie. În Suedia, ID.3 a fost cea mai vândută mașină din decembrie 2020 în cifre absolute – indiferent de tipul de unitate. În Olanda și Germania, autoturismele Volkswagen au reușit să ajungă pe primul loc în vehiculele electrice pe tot parcursul anului 2020 – cu o cotă de 23,8% în Germania și 23% în Olanda.