Prima investiție a BMW în România: s-a inaugurat hubul BMW TechWorks România la Cluj-Napoca

BMW TechWorks, prima investiție majoră a grupului german BMW în România, dezvoltată împreună cu NTT Data a fost inaugurată astăzi la Cluj-Napoca.
Robert Stan - joi, 04 iul. 2024, 16:21
Prima investiție a BMW în România: s-a inaugurat hubul BMW TechWorks România la Cluj-Napoca

În baza unui acord semnat în luna martie a acestui an BMW Group și NTT DATA au pus bazele unui joint-venture în România care are ca scop dezvoltarea şi implementarea soluţiilor IT de business. Prin această investiție derulată la Cluj-Napoca, BMW își extinde rețeaua globală de centre IT și software BMW TechWorks menite să accelereze transformarea digitală a companiei.

„Cu BMW TechWorks România, ne consolidăm amprenta în UE și contribuim în mod semnificativ la experiența digitală a clienților noștri. Centrele noastre IT globale ne asigură dezvoltarea IT-ul de business și accelerează implementarea strategiei noastre IT bazată pe cele mai noi tehnologii, cum ar fi inovațiile cloud și AI”, a declarat Alexander Buresch, CIO și Senior Vice President al BMW Group IT.

De asemenea, Chieri Kimura, vicepreședinte executiv NTT DATA, Inc., consideră că „parteneriatul nostru cu BMW Group este o dovadă a respectului reciproc și a viziunii comune pentru viitorul industriei auto. Combinând punctele noastre forte, suntem pregătiți să oferim soluții inovatoare și transformatoare de care vor beneficia clienții noștri din întreaga lume”, iar Maria Metz, director executiv NTT DATA România a declarat că „BMW TechWorks România este gestionat de doi parteneri puternici, cu obiectivul de a deveni o referință pentru transformarea digitală a ecosistemului industrial al BMW Group. Este o misiune de onoare pe care NTT DATA a primit-o în urma unui parteneriat valoros de peste 30 de ani între cele două companii”.

Joint-venture-ul vizează cooptarea a circa 250 de angajați până la sfârșitul acestui an, iar, pe termen lung, ținta este depășirea pragului de 1.000 de persoane. Totodată, obiectivul în privința cifrei de afaceri este atingerea unei valori în zona a zeci de milioane de euro.

BMW TechWorks Romania - NTT Data 1

Noul hub IT dezvoltă componente centrale pentru proiecte IT cu aplicabilitate în special în zona europeană printre cele mai importante numărându-se Connected Procurement – lanțurile de aprovizionare și sistemele de control extrem de complexe necesită sisteme IT conectate, Digital Shopfloor – IT-ul ca element central al BMW iFactory, programul de producție inteligentă BMW Group și Direct Sales Model – dezvoltarea componentelor IT pentru implementarea modelului de vânzări directe BMW și MINI în Europa.

Ralf Waltram, Vicepreședinte BMW Group și Șeful Global DevOps Hubs explică: „BMW TechWorks România se alătură unei rețele globale de centre IT care include deja locații în Germania, Africa de Sud, SUA, Portugalia și China” și adaugă: „Cluj-Napoca, cunoscut pentru ecosistemul său care susține inovația, pentru antreprenoriat, start-up-urile și densitatea mare de talente IT, oferă condiții ideale pentru joint venture”.

„Suntem mândri să facem parte din grupul BMW de astăzi și să jucăm un rol decisiv în modelarea transformării digitale a companiei aici, în România”, a declarat Emil Petru, CEO BMW Techworks România.

Totodată, Marian Haus, COO BMW TechWorks România a menționat că noul centru IT va atrage „talent IT calificat pentru creșterea noastră rapidă în următorii ani. Apreciem educația tehnică excelentă din universitățile din Cluj-Napoca și scena tehnologică plină de viață a orașului.”.

De câţiva ani, huburile BMW Group de IT şi software din Germania, SUA, Africa de Sud, India, Portugalia (joint-venture Critical TechWorks) şi China (LingYue Digital IT Co. Ltd. şi BA TechWorks) au consolidat competenţa în software a producătorului de mașini premium. Un total de peste 9.400 de angajaţi din întreaga lume lucrează deja în domeniul IT şi al dezvoltării software pentru BMW Group şi joint-venture-urile sale.

NTT DATA Romania furnizează o gamă variată de servicii și soluții pentru clienți din diverse industrii. Parte a grupului NTT DATA, cu clienți în peste 50 de țări, compania îmbină acoperirea globală cu avantajul tehnologic și experiența locală.

Cu o prezență solidă în principalele centre universitare din România, NTT DATA are o echipă diversificată de profesioniști și oferă o gamă completă de servicii în domenii precum dezvoltarea și mentenanța aplicațiilor, servicii de infrastructură, soluții cloud, transformare digitală și outsourcing. Această diversitate a competențelor permite implementarea unor inițiative IT complexe din industrii variate.

BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă inclusiv servicii financiare şi de mobilitate. Reţeaua de producţie a BMW Group cuprinde 30 de facilităţi la nivel mondial, iar cea de vânzări este prezentă în peste 140 de ţări.

Citește și:
– Prima investiție BMW în România: grupul bavarez și NTT Data dezvoltă un centru IT care va avea mii de angajați la Cluj-Napoca

Sursa foto: Economica.net

Te-ar mai putea interesa și
CFR Călători introduce noi trenuri pentru călătorii afectați de închiderea drumului de pe Valea Oltului și crește capacitatea de transport a celor deja programate
CFR Călători introduce noi trenuri pentru călătorii afectați de închiderea drumului de pe Valea Oltului și crește ...
CFR Călători a anunțat astăzi că va opera modificări în privința trenurilor pe care le operează pe tronsonul Râmnicu Vâlcea - Lotru - Sibiu în perioada 8.07. - 9.08, ca urmare a......
Washingtonul evită să se angajeze că va susține procesul ireversibil de aderare a Ucrainei la NATO, așa cum a cerut Kievul. Administrația americană preferă o formulare mai puțin categorică
Washingtonul evită să se angajeze că va susține procesul ireversibil de aderare a Ucrainei la NATO, așa cum a cerut ...
Statele Unite ale Americii au promis vineri că summitul NATO de săptămâna viitoare de la Washington se va încheia cu ...
Noul premier britanic Keir Starmer confirmă că va renunța la proiectul de expulzare în Rwanda a migranților ilegali
Noul premier britanic Keir Starmer confirmă că va renunța la proiectul de expulzare în Rwanda a migranților ilegali
Noul prim-ministru al Regatului Unit, Keir Starmer, a confirmat sâmbătă că nu este dispus să continue proiectul precedentului ...
Cum se apără Musk într-un proces de fraudă intentat de mai mulți foști acționari ai Twitter? Spune că greșit pentru că n-a înțeles regulile
Cum se apără Musk într-un proces de fraudă intentat de mai mulți foști acționari ai Twitter? Spune că greșit pentru ...
Miliardarul Elon Musk respinge acuzațiile intentate într-un proces de mai mulți foști acționari ai platformei Twitter, ...