Noul sediu al Băncii Central Europene nu are suficiente birouri pentru angajaţi
Proiectul a fost planificat şi construit înainte de extinderea atribuţiilor BCE, care se va ocupa şi de supervizarea bancară în zona euro şi va angaja aproximativ 800 de supervizori.
Noua clădire va avea birouri suficiente doar pentru jumătate din angajaţii Băncii Central Europene, susţine RTE News. Anul trecut, BCE avea aproximativ 2.600 de angajaţi, din care 1.200 permanenţi.
Costurile noului sediu de 45 de etaje al Băncii Centrale Europene vor depăşi un miliard de euro, au anunţat, anul trecut, reprezentanţii instituţiei.
În iunie, BCE a anunţat că oferă salarii compensatorii care pot depăşi 100.000 de euro pentru angajaţii a căror carieră a stagnat şi doresc să plece.
Programul ‘Career Transition Support’ oferă angajaţilor BCE posibilitatea de a părăsi instituţia cu salarii compensatorii acordate timp de 15 luni, plus alte ajutoare, cu condiţia să fi rămas în aceeaşi bandă salarială pentru o perioadă de opt până la 12 ani.
BCE se pregăteşte să angajeze până la 800 de supervizori care să se ocupe de supervizarea bancară în zona euro, o nouă sarcină pentru instituţia de la Frankfurt.
BCE va începe verificarea calităţii activelor băncilor din zona euro în noiembrie şi va finaliza procesul în octombrie 2014, înainte de a-şi asuma supervizarea instituţiilor de creditare din regiune. UE va implementa total reglementările globale privind capitalul băncilor până în 2019.
Banca Central Europeană va începe să supervizeze băncile din zona euro de la finele anului următor, măsura făcând parte dintr-un proces de integrare mai mare a sistemului financiar european, ca răspuns la criza care a pus în pericol guvernele cele mai slabe din zona euro şi băncile care au cumpărat obligaţiunile lor.