Pentru doar 10 din cei 162 de şefi de la Autoritatea de Supraveghere Financiară nu s-au mai găsit posturi

03 02. 2014
asf_sediu_splaiul_independentei1_76815600

PriceWaterhouse Coopers va continua cu analiza analiza organizațională a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi va depune partea a doua a proiectului, care include:

– optimizarea structurii organizationale a ASF, prin stabilirea celor mai eficiente „linii formale şi informale de raportare”;

– identificarea ariilor și zonelor comune care pot fi comasate în interiorul ASF, dar „şi o analiză de benchmark în raport cu cele mai bune practici”.

Astfel că oficialii ASF nu exclud ca, în urma evaluărilor semestriale, să se decidă „disponibilizări / angajări / restructurări cu limitarea numărului de personal la plafonul maxim stipulat în legea de înființare a ASF (cu modificările ulterioare), respectiv ”609 posturi, față de 718 posturi existente la data de 30 aprilie 2013”.

ASF funcționează din 29 aprilie 2013, moment din care a preluat atribuțiile și personalul fostelor autorităţi din domeniul pensiilor private, asigurăriolor şi pieţei de capital (CSSPP, CSA si CNVM).

În prezent, ASF are un număr de 609 angajați. Printre aceştia se numără şi Laura Chiţoiu, soţia ministrului de Finanţe, care este cercetată penal pentru trafic de influenţă.

ASF  fost acuzată că nu a luat măsurile necesare pentru a preveni nereguli şi fraude ca aceea de la casa de brokeraj Harinvest, unde un broker ar fi pierdut mai multe milioane de euro din banii investitorilor.