Numărul de turişti israelieni care au vizitat România a crescut cu 8%. Vezi ce locații au preferat

Economica.net
14 02. 2012

Cele mai căutate sejururi de către turiştii israelieni în România sunt cele de 6-7 nopţi şi costă, în medie, între 650 şi 750 de euro de persoană.

„Faţă de anii trecuţi, când veneau în staţiunile româneşti generaţii care aveau părinţii născuţi în România, acum au început să vină şi tinerii. Cele mai noi mijloace de distracţie ale acestora în staţiunile româneşti sunt plimbările cu jeep-urile, cu bicicletele şi cu snowmobilele”, a declarat Marian Schwartz, directorul hotelului Rina din Sinaia, prezent la târgul International Mediterranean Tourism

Market (IMTM), care se desfăşoară în perioada 14-15 februarie la Tel Aviv şi la care România participă cu un stand.

Ministrul Turismului din Israel, Stas Misezhnikov, a declarat marţi că a colaborat foarte bine cu fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi că va continua cu succesorul acesteia proiectele începute.

„La târg trebuia să am o discuţie cu doamna Udrea, dar înţeleg că unele lucruri s-au schimbat între timp”, a spus ministrul israelian, prezent la standul României.

Misezhnikov a mai spus că speră să aibă o întâlnire, cât mai curând, cu noul şef al turismului românesc, Cristian Petrescu, la care doreşte să găsească aceeaşi deschidere ca la Elena Udrea.

Ambasadorul României în Israel, Edward Iosiper, a afirmat că în această ţară sunt circa 300.000 de etnici români.

„Este îmbucurător că în ultima perioadă au început să viziteze România nu doar etnici români, ci şi israelieni”, a spus ambasadorul.

În general persoanele în vârstă de peste 60 de ani sunt interesate de ofertele balneare sau vor să viziteze locurile în care s-au născut, în timp ce tinerii sunt atraşi de turismul activ şi de aventură. Altă categorie este reprezentată de turiştii familişti, cu 2-3 copii şi vârste de 35-50 ani, interesaţi de conceptul all-inclusive şi de excursii scurte, în jurul hotelului şi oraşului unde sunt cazaţi.

Turistul israelian caută circuite culturale care includ castele, palate, cetăţi, dar doar daca sunt legate şi apropiate fizic de motivul principal al deplasării sale în România.

Numărul turişilor israelieni ar putea creşte în următorii ani, potrivit turoperatorilor, dacă România s-ar promova pe această piaţă.

„România nu se promovează în Israel pentru că ani de zile s-a mers pe ideea turismului etnic, care mergea de la sine”, a declarat Miriam Eliad, care conduce agenţia România Travel Plus. Aceasta a adus anul trecut în România circa 5.000 de turişti din Israel.

Ea spune că altă problemă este lipsa agrementului din staţiunile româneşti.

„De exemplu în Poiana Braşov turiştii israelieni nu au ce face, nu au unde se distra şi n-au un mall unde să poată face cumpărături”, a afirmat Miriam Eliad.

România participă pentru a 16-a oară consecutiv la târgul de la Tel Aviv, care anul trecut a reunit 1.120 expozanţi din 38 ţări şi 22.000 vizitatori.