Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 10 la 10, iar pensia medie lunară a fost de 894 lei, mai mare cu 0,1% faţă de trimestrul precedent. Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 886 lei, iar raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi fără contribuţia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 54% (comparativ cu 58,2% în trimestrul precedent).
Indicele pensiei medii reale faţă de trimestrul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale şi indicele preţurilor de consum, a fost de 99,4%. Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la 5 pensionari la 10 salariaţi în Municipiul Bucureşti la 17 pensionari la 10 salariaţi în judeţul Giurgiu.
Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă depăşind 400 de lei (711 lei în judeţul Giurgiu faţă de 1.122 lei în Municipiul Bucureşti).
Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 88,6% în totalul celor de asigurări sociale. Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (74,4%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii ‘anticipată’ şi ‘anticipată parţial’ au reprezentat 2%.
Numărul total al beneficiarilor prevederilor OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate, în trimestrul IV 2015, a fost de 629.000 de persoane, din care 500.300 persoane din sistemul asigurărilor sociale de stat, reprezentând 10,7% din totalul pensionarilor din această categorie, iar 128.700 persoane din rândul pensionarilor proveniţi din fostul sistem pentru agricultori, reprezentând 28,8% din totalul acestora.